Blocaj la vămi. O eroare la sistemul informatic paralizează vămile din România

Vămile sunt blocate de două zile din pricina unor erori la sistemul informatic, ceea ce determină pierderi de 100 de euro pe zi, pentru fiecare camion care este blocat în vamă.

”Operațiunile vamale sunt blocate din cauza nefuncționării sistemului informatic de la birourile vamale interne încă din data de 03.07.2014. Până în prezent nu a fost luată nici o măsură pentru deblocarea situației și nici nu sunt perspective pentru reînceperea activității.

Reprezentanții FORT au solicitat informații direct la operatoriii vamali, însă aceștia susțin că și dacă situația este remediată, în weekend nu se va lucra.

Pentru fiecare camion pierderile sunt de cel puțin 100 eur/zi, fără să luăm în calcul imposibilitatea de a livra mărfurile și problemele generate clienților de transport”, se arată într-un comunicat al Federației Operatorilor Români de Transport.

Reprezentanții ANAF susțin într-un comentariu oficial solicitat de DC News ”că  a informat în mod operativ toate structurile vamale teritoriale cu privire la folosirea procedurii alternative utilizată în astfel de situaţii”.

”Din cauza unor probleme tehnice (hardware), Sistemul Informatic Integrat Vamal este momentan indisponibil.

În acest sens, Direcţia Generală a Vămilor a informat în mod operativ toate structurile vamale teritoriale cu privire la folosirea procedurii alternative utilizată în astfel de situaţii, începând de ieri, 3 iulie a.c, ora 16.00, astfel încât să se asigure desfăşurarea în bune condiţii a procesului de vămuire.

Autoritatea vamală depune toate eforturile pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp posibil şi a dispus prelungirea programului de lucru în birourile vamale de interior până la finalizarea tuturor operaţiunilor vamale”, se arată în comunicatul remis DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel