EXCLUSIV  BLESTEMUL vaccinării în România. BOMBA care ne DISTRUGE!

În țară noastră putem vorbi despre blestemul vaccinării.

România are o problemă gravă: criza nevaccinării din anul 2000 și până în prezent. Avem una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeană. Ca urmare, alocările pentru România sunt minime. Vaccinul este un produs a cărui producție se programează cu ani întregi înainte. Nu poți comanda de pe o lună pe altă, fiind o limită a capacității de producție. Suntem limitați puternic la 2-3 milioane de vaccinuri.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre acest subiect la DC News.

”Dacă vorbim de vaccinul antigripal, avem reușite importante S-a finalizat procesul de achiziție pentru toate dozele necesare. Inventarierea persoanelor la risc, efectuată de medicii de familie, și transmisă către Ministerul Sănătății.

Ministerul achiziționează acel necesar pentru persoanele la risc în fiecare an. Până acum, procesul se desfășura undeva la finalul verii, începutul toamnei. Când ai datele atât de târziu, este foarte greu să ai vaccin antigripal mai repede. Nu poți peste noapte să faci lucruri. Noi am finalizat lucrurile în martie. S-a finalizat procesul de achiziție pentru toate dozele necesare. Anul acesta, vestea bună este că avem dublu față de persoanele inventariate și dozele aferente”, a zis Andrei Baciu.

BOMBA care ne DISTRUGE: faptul că nu ne vaccinăm și, din acest motiv, primim puține doze

Aproximativ 25% dintre pacienții medicilor de familie au probleme cronice, circa cinci milioane.

”Nu poți crește brusc cu dozele de vaccin. Noi am făcut acum o dublare a necesarului pentru a acoperi cât mai mult din persoanele la risc”, a spus Andrei Baciu.

”Este foarte greu să achiziționezi vaccin în mijlocul sezonului gripal. Efectiv nu ai de unde. Planificarea se face cu mult timp înainte”, a adăugat secretarul de stat.

Iată discuția:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel