Biserica vrea să aibă senatori de drept. Vezi de ce

ips-streza
ips-streza

Biserica  vrea să se situeze mai presus de lege. Potrivit mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, interesele și principiile Bisericii nu sunt reprezentate prea bine în Parlamentul României, iar cei care se erijază în apărătorii Bisericii sunt de fapt pseudoapărători, scrie ronduldesibiu.ro.

”Din momentul în care Biserica nu are nici un reprezentant în mod direct între parlamentari. Dacă în noua Constituție s-ar recunoaște sau s-ar oferi câteva posturi de senator de drept, fiecare confesiune să aibă un senator de drept…Dacă noi am intra în politică sau în alegeri vă dați seama ce am face? Câți senatori și deputați am putea să punem, dar nu asta ne interesează pentru că ne-am îndepărta de misiunea pe care o avem. Însă dacă ar exista senatori de drept, atunci problemele bisericii ar putea fi apărate și susținute direct acolo fără complicații și pseudoapărători”, a declarat Laurențiu Streza.

 Potrivit acestuia, Biserica nu dorește să participe la alegerile parlamentare, deși și-ar câștiga foarte ușor reprezentarea, pentru că atunci s-ar amesteca politicul cu credința, lucru nedorit de Biserica Ortodoxă Română. În schimb, Mitropolitul Ardealului crede că senatorii de drept ar putea să aibă un cuvânt de spus atunci când sunt încălcate principiile BOR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel