Bilete de avion: Numărul ”magic” pentru a economisi la zboruri

Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Iată cum să obțineți cel mai ieftin bilet pentru a zbura în vacanță.

Zborurile aeriene low cost au revoluționat turismul și chiar modul de a călători, făcând mai accesibile până acum câțiva ani itinerarii care erau de neconceput pentru buzunarele multor oameni.

Astfel, putem zbura de la un capăt la altul al globului cheltuind doar câteva zeci de euro, la egalitate – într-adevăr, uneori mai puțin – decât o călătorie cu trenul sau alt mijloc de transport.

Acum, ceea ce poate nu toată lumea știe este că există o adevărată ”fereastră magică” care le permite viitorilor călători să economisească mult la bilet, ajungând la chilipiruri reale. Iată, cum sau mai bine când să iei cel mai ieftin bilet de avion.

Companiile aeriene majore (nu neapărat low-cost) tind să lanseze ultimele bilete disponibile pentru un zbor cu doar câteva zile înainte de decolare. Și se știe, așadar, că în orele premergătoare ultimului minut garantează oferte bune.

Dar când se deschid vânzările? După cum dezvăluie Supereva, există un număr specific pentru fiecare companie, o cifră care indică cu câte zile înainte de plecare se deschid rezervările de bilete. În acest caz avansul este recompensat, pentru cei care își pot planifica o vacanță cu o marjă mare.

Studiul realizat de CheapAir a constatat că prețul biletelor variază în medie la fiecare 4 sau 5 zile și la fiecare schimbare se constată ca prețurile biletelor fluctuează în jur de 30 de euro.

”Numărul magic ” care ar garanta cele mai avantajoase rezervări ar fi între 330 și 362 de zile înainte de zborul în cauză, în funcție de companiile aeriene. De exemplu, British Airways deschide vânzarea cu 355 de zile înainte de plecarea programată, în timp ce site-ul EasyJet vă permite să rezervați cu 352 de zile înainte.

Lufthansa deschide casele de bilete cu 360 de zile înainte de zbor, Wizz Air 366 și Qantas 353. Ryan Air este diferit, conform rapoartelor, nu are o dată precisă dar media este cu nouă luni înainte de zbor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel