Bihor: Nou Consiliu de Administraţie, interimar, al Aeroportului Oradea, votat de CJ

Consilierii judeţeni au aprobat vineri, în şedinţă extraordinară, componenţa noului Consiliu de Administraţie interimar al Aeroportului Oradea, al cărui preşedinte va fi specialistul Gheorghe Răcaru, propus de Primăria Oradea. 

Noul organism de conducere este alcătuit din propunerile venite din partea consilierilor PNL-ALDE şi este alcătuit din şapte membri, printre care unii specialişti în aeronautică, cu experienţă de zeci de ani. Preşedintele CA interimar a fost desemnat Gheorghe Răcaru, propus de Primăria Oradea, un om cu 40 de ani de experienţă acumulată ca fost pilot, fost director la Tarom, fost director la Blue Air. Din partea autorităţii tutelare - Consiliul Judeţean Bihor - a fost propus Tudor Jidav, fost director la Aeroportul Băneasa, la Aeroportul Otopeni.

Din partea operatorilor de turism a fost propus Răzvan Horga, cu un master în Anglia în specializarea transporturi aeroportuare, consultant internaţional. De asemenea, a fost propus şi directorul general al SC Turism Felix SA, Florian Serac. Din partea operatorilor din comerţ şi servicii face parte omul de afaceri Alexandru Pop; din partea operatorilor din industrie - întreprinzătorul Dan Adrian Popuş, director general Plastor. CA va mai cuprinde un reprezentant propus de Ministerul de Finanţe.

'În total vor fi şapte membri. CA interimar va funcţiona patru luni cu posibilitate de prelungire la şase luni şi are ca obiective pe termen scurt: demararea procedurilor şi numirea noului Consiliu de Administraţie conform OUG 109 guvernanţă corporatistă şi pregătirea procedurii pentru desemnarea unui director general al Aeroportului, un om cu experienţă în domeniu, a declarat, pentru AGERPRES, liderul grupului liberal din CJ, Ionel Avrigeanu. În luna septembrie, CA al Aeroportului Oradea a fost revocat în urma organizării unui concurs nelegal, nefiind respectate anumite proceduri şi din cauza lipsei de performanţă în administrarea aeroportului.

'Important e că din acest moment, PNL-ul şi-a preluat sarcina de a aduce zboruri în Oradea. Şi eu vreau să văd când vom avea zboruri. Asta pentru că totul e făcut de ei: revocarea fostului consiliu şi propunerile noilor membri', a spus vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang (PSD). Avrigeanu a precizat, pentru AGERPRES, că nu Consiliul de Administraţie are acest rol, ci viitorul director general. 'Vă citez din memorie o declaraţie a domnului Pasztor (preşedintele CJ Bihor, n.r.) pe care am verificat-o azi la domnul Bimbo (preşedintele CA revocat, n.r.): Consiliul de Administraţie nu are atribuţiuni în a aduce şi a purta negocieri pentru cursele externe. CA are atribuţii în administrarea aeroportului şi a numirii unui director specialist care să facă aceste demersuri împreună cu Consiliul Judeţean', a conchis Ionel Avrigeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel