Biden a făcut un lucru neobișnuit la Casa Albă privind situaţia tensionată din Orientul Mijlociu

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Statele Unite ale Americii au solicitat sâmbătă Iranului să elibereze 'imediat' o navă pe care a sechestrat-o în Golf.

Mai mult, preşedintele Joe Biden şi-a scurtat o deplasare la Delaware. Bidena  revenit la Casa Albă pentru a avea consultări urgente cu echipa sa de securitate cu privire la 'evenimentele din Orientul Mijlociu', relatează AFP şi Reuters.

Forţele speciale maritime ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, au sechestrat sâmbătă un portcontainer în proximitatea strâmtorii Ormuz din Golf. Iranul nu a anunțat dacă această operaţiune are legătură cu ameninţările lor recente cu represalii la atacul imputat Israelului lansat la începutul lunii aprilie contra consulatului iranian de la Damasc.

Fapt neobişnuit

Fapt neobişnuit, preşedintele Biden 's-a întors în această după-amiază la Casa Albă pentru a-şi consulta echipa de securitate naţională cu privire la evenimentele din Orientul Mijlociu', a transmis echipa sa într-un comunicat, dar fără a oferi alte detalii.

'Condamnăm ferm sechestrarea de către Iran în apele internaţionale a navei MSC Aires, sub pavilion portughez şi proprietate britanică', a zis Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului pentru securitate naţională.

'Cerem Iranului să elibereze imediat această navă şi echipajul său, format din indieni, filipinezi, pakistanezi, ruşi şi estonieni', a adăugat ea într-un comunicat. 'Sechestrarea unei nave civile fără o provocare prealabilă este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi un act de piraterie din partea corpului Gardienilor Revoluţiei islamice, o organizaţie clasificată drept teroristă (de Statele Unite)', a mai zis ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel