Biciclistă amendată. Godină: Nu ar putea face o chetă toți milostivii care înjurau poliția?

Polițistul Marian Godină a povestit un episod din trafic al cărui protagonist a fost un biciclist. Relatarea a fost făcută după ce o femeie din Suceava, care câștigă 82 de lei pe lună, a fost amendată de 1.740 de lei pentru că nu a avut lumini la bicicletă şi nici buletinul la ea.

"Nu de mult timp, a venit la mine un șofer care fusese implicat într-o tamponare cu o...bicicletă, că tot vorbim despre biciclete și bicicliști. Omul mi-a explicat că mergea pe drum drept, iar un biciclist care mergea pe partea dreaptă, a virat brusc spre stânga, probabil pentru a traversa pe partea cealaltă și s-au acroșat. Mașina avea o zgârietură, de la ghidon, pe toată partea dreaptă, aripi și portiere. Zgâriate și ușor înfundate. Poate nu erau chiar de înlocuit, dar de îndreptat și vopsit sigur erau.

L-am întrebat unde e biciclistul și mi-a zis că i-a lăsat un număr de telefon și i-a spus că trebuie să plece pentru că se ducea spre o fabrică unde avea un interviu pentru a-și găsi de lucru. Când am auzit asta, îmi era deja clar că nu prea o să-l mai vedem la față pe biciclist, dar, spre surprinderea mea, când l-am sunat și i-am zis să vină la poliție, mi-a zis că vine într-o oră. Și mai surprins am fost când am văzut că a și venit. Au completat fiecare câte o declarație, biciclistul și-a asumat greșeala și am întocmit procesul-verbal de constatare. Toata abaterile rutiere săvârșite de către bicicliști au fost încadrate de vreun geniu care a conceput Codul Rutier, în clasa a 3-a de sancțiuni, adică amenzi între 6-8 puncte amendă, ceea ce înseamnă între 870-1160 lei, amenzi mult mai mari față de abateri mai grave săvârșite de conducători auto. (De altfel ăsta e și motivul pentru care mulți polițiști inchid ochii la abaterile bicicliștilor, pentru a nu fi în postura de a aplica o amendă mai mare decât valoarea bicicletei.)

Ținând cont și de faptul că biciclistul a fost de bună credință (altul ar fi întins-o în locul lui) i-am dat un avertisment scris. La final, soferul m-a întrebat cine îi repară lui mașina, neavând casco, și i-am răspuns că ori se înțelege cumva cu biciclistul, ori va trebui să îl dea în judecată pentru a-și recupera paguba. Mi-era milă de biciclist, era un om destul de în vârstă și nu mințise când spunea că fusese să își caute de muncă. Din păcate, mila mea nu îi repara celuilalt mașina, dar citind comentariile de ieri de la postarea cu biciclista, mi-a mai venit în minte o soluție:

Nu ar putea face o chetă toți milostivii care înjurau poliția că a amendat o biciclistă? Haideți, miloșilor, faceți o faptă bună, sufletiștilor!

P.S. relatarea de mai sus este reală 100% și este destul de recentă. Deci uite ca dau avertismente bicicliștilor, dar celor care merită", a scris Marian Godină pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel