Beijingul îi sfătuiește pe oamenii de afaceri chinezi de la Moscova să profite de oportunitățile economice și să „umple golul” de pe piața locală

Beijingul îi sfătuiește pe oamenii de afaceri chinezi de la Moscova să profite de oportunitățile economice și să „umple golul” de pe piața locală  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Beijingul îi sfătuiește pe oamenii de afaceri chinezi de la Moscova să profite de oportunitățile economice și să „umple golul” de pe piața locală / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Autoritățile de la Beijing le-a spus oamenilor de afaceri chinezi de la Moscova să profite de oportunitățile economice create de criză.

Ambasadorul Chinei în Rusia, Zhang Hanhui, le-a recomandat oamenilor de afaceri chinezi din Moscova să nu piardă timpul și să „umple golul” de pe piața locală, potrivit Asociației de Promovare a Culturii Confucius din Rusia. Zhang a descris situația ca pe o oportunitate.

„Situația internațională actuală este complexă. Companiile mari se confruntă cu provocări majore sau chiar întreruperi în lanțurile de plăți și aprovizionare”, a spus Zhang, potrivit postării, care includea fotografii ale întâlnirii. „Acesta este un moment în care întreprinderile private, mici și mijlocii ar putea juca un rol.”, a adăugat el.

Xi riscă să lase China izolată, sprijinindu-l pe Putin pentru a contracara SUA

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat, la o conferință de presă, marți, la Beijing, că „Republica Populară Chineză și Rusia au desfășurat o cooperare reciproc avantajoasă în economie și comerț”, fără a recunoaște întâlnirea ambasadorului de la Moscova. 

Președintele Joe Biden l-a avertizat vineri pe omologul său chinez, Xi Jinping, de „implicațiile și consecințe” dacă Beijingul sprijină invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin. Japonia, Uniunea Europeană, Regatul Unit și alte state s-au alăturat unei campanii de sancțiuni conduse de SUA împotriva Rusiei, în efortul de a izola regimul lui Putin.

În timp ce China a condamnat sancțiunile și s-a angajat să mențină „relații comerciale normale” cu Rusia, marile companii chineze par să respecte până acum sancțiunile, scrie Bloomberg.

Japonia, reacție furioasă după ce Rusia s-a retras din negocierile privind Insulele Kurile: Inacceptabil și nedrept

Japonia a reacționat furios, marți, după ce Rusia s-a retras din negocierile privind tratatul de pace cu Japonia și a înghețat proiectele economice comune legate de disputate insulele Kurile din cauza sancțiunilor japoneze asupra invaziei Ucrainei de către Federația Rusă.

Rusia și Japonia nu au pus capăt oficial ostilităților din cel de-al Doilea Război Mondial din cauza conflictului lor asupra insulelor, capturate de Uniunea Sovietică la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, chiar lângă cea mai nordică insulă a Japoniei, Hokkaido.

Insulele sunt cunoscute în Rusia ca Kurile și în Japonia ca Teritoriile de Nord.

Japonia a impus sancțiuni împotriva a 76 de persoane, șapte bănci și alte 12 organisme din Rusia și a inclus oficiali din apărare și exportatorul de arme de stat, Rosoboronexport (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel