Japonia, reacție furioasă după ce Rusia s-a retras din negocierile privind Insulele Kurile: Inacceptabil și nedrept

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Rusia s-a retras din tratatul de pace cu Japonia și a înghețat proiectele economice comune legate de disputatele Insule Kurile.

Japonia a reacționat furios, marți, după ce Rusia s-a retras din negocierile privind tratatul de pace cu Japonia și a înghețat proiectele economice comune legate de disputate insulele Kurile din cauza sancțiunilor japoneze asupra invaziei Ucrainei de către Federația Rusă.

Rusia și Japonia nu au pus capăt oficial ostilităților din cel de-al Doilea Război Mondial din cauza conflictului lor asupra insulelor, capturate de Uniunea Sovietică la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, chiar lângă cea mai nordică insulă a Japoniei, Hokkaido.

Insulele sunt cunoscute în Rusia ca Kurile și în Japonia ca Teritoriile de Nord.

Japonia a impus sancțiuni împotriva a 76 de persoane, șapte bănci și alte 12 organisme din Rusia și a inclus oficiali din apărare și exportatorul de arme de stat, Rosoboronexport.

Rusia nu va continua negocierile cu Japonia privind un tratat de pace „în condițiile actuale”, a declarat luni ministerul său de externe, invocând „pozițiile deschis neprietenoase ale Japoniei și încercările de a dăuna intereselor țării noastre”, scrie JPost.

Decizie „nedreptă”

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a spus că s-a opus ferm deciziei Rusiei, considerând-o „nedreptă” și „complet inacceptabilă”.

„Întreaga situație a fost creată de invazia Ucrainei de către Rusia, iar răspunsul Rusiei de a împinge acest lucru în relațiile Japonia-Rusia este extrem de nedreaptă și complet inacceptabilă”, a spus el.

„Japonia trebuie să continue cu hotărâre să sancționeze Rusia în cooperare cu restul lumii”, a completat premierul, potrivit CNN.

Primarul orașului Boryspil de lângă Kiev: Părăsiți localitatea cât mai repede

Locuitorii orașului ucrainean Boryspil, aflat lângă Kiev, au fost rugați să părăsească zona dacă pot, pe măsură ce lupta împotriva forțelor ruse se apropie.

„Facem apel la populația civilă să fie inteligentă, să contacteze centrul nostru de apeluri și să părăsească orașul de îndată ce apare o oportunitate”, a declarat primarul Volodimir Borysenko.

El a spus că oamenii ar trebui să evacueze orașul cu excepția cazului în care nu pot, deoarece „există deja lupte în zona din jurul așezării”.

Unii rezidenți se află în apropiere de aeroportul internațional Boryspil din Kiev, cel mai mare aeroport al Ucrainei, care a fost și bombardat încă din primele zile ale invaziei (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel