Baza Pro Rapid, preluată de Primăria Bucureşti

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea cere Guvernului să adopte o hotărâre pentru transmiterea în administrarea CGMB a Bazei Pro Rapid situate pe bd. Bucureştii Noi pentru reincluderea acesteia în circuitul sportiv şi de agrement.

'Se solicită Guvernului României adoptarea unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB a imobilului situat în bulevardul Bucureştii Noi nr. 170, sector 1, Bucureşti, în vederea reincluderii Bazei Sportive Pro Rapid în circuitul sportiv şi de agrement', se arată în proiectul de hotărâre asupra căruia vor decide consilierii generali în şedinţa CGMB din 17 ianuarie.

În raportul de specialitate al proiectului se menţionează că Municipiul Bucureşti se confruntă cu un deficit în ceea ce priveşte bazele sportive şi terenurile de sport, neavând în proprietate astfel de bunuri imobile. Municipiul Bucureşti îşi propune să participe la dezvoltarea infrastructurii sportive, având în vedere rolul şi contribuţia sportului în promovarea unui stil de viaţă activ şi sănătos, prin crearea unui spaţiu modern pentru desfăşurarea de activităţi sportive şi recreative, relevă sursa citată.

'Pentru realizarea acestui obiectiv s-a identificat ca posibil amplasament un imobil situat în Şos. Bucureştii Noi nr. 170 - Baza Pro Rapid, sector 1, Bucureşti', se arată în raportul de specialitate.

Conform deciziei din 29 noiembrie 2014 a Ministerului Finanţelor Publice - Comisia pentru soluţionarea cererilor debitorilor care solicită trecerea în proprietatea publică a statului a unor bunuri imobile supuse executării silite, acest amplasament se compune din: teren de 3.260,03 mp; clădire Bază sportivă, în suprafaţă desfăşurată de 1.145,63 mp; teren de 41.300,46 mp, toate trei indisponibilizate printr-un proces verbal de sechestru din 30 august 2004 de Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili.

'Acest imobil este poziţionat cu ieşire la lac, ceea ce avantajează destinaţia investiţiei prevăzută ca bază sportivă şi de agrement în interesul cetăţenilor', prevede raportul de specialitate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel