Băsescu va fi forțat să demisioneze, spune Tăriceanu

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că președintele Traian Băsescu "patronează" corupția din România și opinează că presiunea imensă pusă asupra sa îl va determina pe șeful statului să demisioneze.

"Nu-mi vine să cred că așa ceva se poate întâmpla, mai ales în condițiile în care Traian Băsescu a vrut să se transforme în apostolul luptei împotriva corupției. (...) Constatăm pe final de mandate că de fapt corupția e patronată de el și aparent e cel care încearcă să mușamalizeze tot ce se întâmplă", a declarat Tăriceanu, marți seară, în ediția de marți a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Tăriceau spune că declarația Parlamentului privind demisia președintelui nu are rol și nici urmare juridică.

"Această chestiune trebuie privită în mod obiectiv, adică trebuie să analizeze consecințele acestui scandal(...). Votul trebuie să exprime preocuparea parlamentului față de aceste acțiuni intolerabile", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

"Traian Băsescu nu va demisiona, chiar dacă Parlamentul îi va cere acest lucru. Această Declarație va fi însă un semnal extrem de important pentru toți liderii europeni și cred, chiar cred, că presiunea pe el va fi enormă și la un moment dat va fi forțat să demisioneze", a mai declarat Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel