Băsescu răspunde acuzaţiilor lui Victor Ponta

[] []

04 mai 2016 / 21:32
Salveaza PDF Comentarii

Atacat de Victor Ponta, care a spus miercuri că regimul Băsescu încă trăieşte, dar sub numele de "regimul Iohannis", Traian Băsescu a răspuns acuzațiilor fostului premier.

'E răutăcios domnul Ponta când spune că tot eu conduc ţara. Eu am făcut două greşeli. Prima a fost că am numit în funcţii înalte oameni foarte tineri. Când am început eu mandatul eram cu oameni numiţi în timpul domnului Iliescu. Nu vreau să-i jignesc, dar aproape că încercau să ghicească ce mi-aş dori şi să se întâmple ce mi-aş dori fără să le ceară nimeni. Pentru că îşi doreau perpetuarea pe funcţie. Exact aşa fac şi cei de azi, cu diferenţa că ei sunt mult mai tineri decât erau cei pe care i-am moştenit eu de la domnul Iliescu.

Eu am numit oameni foarte tineri şi îmi aduc aminte câte discuţii am avut când s-a terminat al doilea mandat de procuror general al doamnei Kovesi. Am discutat cu Ponta să se creeze un post la Bruxelles că nu puteam să trimit un procuror general la dosare la Sibiu.

[citeste si]

Aşa am gândit, că nu poţi să-i spui unui om că după ce a fost procuror general se întoarce înapoi la munca de jos. Şi Coldea e în aceeaşi situaţie, şi doamna Stanciu de la ICCJ.

S-a creat un "acvariu" de câţiva care sunt rotiţi în toate funcţiile după ce îşi termină mandatele. Aici îi dau dreptate lui Victor Ponta. Decent era să-şi termine mandatele odată cu mine. Dar să nu credeţi că sunt mai puţini români decât restul românilor cei aflaţi în funcţii înalte. Nu am regrete pentru cei pe care i-am numit. Şi-au făcut treaba şi sunt convins că am făcut alegeri bune. Problema e de ce vrei să fii veşnic, când toţi suntem trecători', a susținut fostul președinte la România TV.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22