Băsescu, lăudat de secretarul general al CoE: "Este Protectorul Constituţiei"

Thorbjørn-Jagland-coe.int_
Thorbjørn-Jagland-coe.int_

Președintele Traian Băsescu l-a decorat, miercuri la Cotroceni, cu Ordinul "Steaua României", în grad de Mare Ofiţer, pe secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Thorbjorn Jagland. Onorat de distincția primită, oficialul european a afirmat că şeful statului român este un "bun prieten" şi "protectorul Constituţiei şi statului de drept în această ţară".

În cadrul aceleiaşi ceremonii, Traian Băsescu l-a decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Comandor pe şeful Secretariatului Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), Thomas Markert.

"Este pentru mine o onoare să decorez secretarul general al Consiliului Europei şi un reprezentant al Comisiei de la Veneţia, două instituţii cu care şi alături de care România şi-a construit procesul de pregătire şi apoi de integrare în Uniunea Europeană. Sunt două distincţii acordate la doi oameni care reprezintă două instituţii ce ne-au fost parteneri până acum şi ne vor fi parteneri şi în continuare. Pentru ceea ce instituţiile dumneavoastră au făcut pentru România, doresc să vă mulţumesc în numele meu şi al poporului român", a afirmat Băsescu, în cadrul ceremoniei, potrivit Mediafax.

Secretarul general al Consiliului European, Thorbjorn Jagland, a primit din partea președintelui Băsescu Ordinul Naţional "Steaua României", pentru "pentru competenţa şi profesionalismul dovedite în relaţia cu ţara noastră, pentru sprijinul constant în combaterea corupţiei şi abuzului de putere, pentru protecţia libertăţii de expresie a cetăţenilor şi a presei, pentru o justiţie independentă pusă în slujba respectării legii".

Traian Băsescu, protectorul Constituţiei şi statului de drept în România

"Este o onoare să primesc această decoraţie din partea dumneavoastră. Vă consider un bun prieten al meu şi al Consiliului Europei şi o persoană care a servit România şi, pot să spun, (care este n.r.) cu cel mai mare nivel de integritate protectorul Constituţiei şi statului de drept în această ţară", a afirmat oficialul Consiliului Europei, după primirea decoraţiei.

Thorbjorn Jagland a mai arătat că priveşte primirea acestei decoraţii ca pe o expresie a gratitudinii României, amintind că țara noastră a intrat în Consiliul Europei în urmă cu 20 de ani.

"Pentru mine este o mare plăcere să primesc această consideraţie acum, când pot constata că România este o democraţie foarte stabilă şi are un parcurs mult mai bun decât alte ţări din această regiune, inclusiv din punct de vedere economic", a mai spus Jagland.

"Pentru contribuţia remarcabilă în adoptarea în ţara noastră a unor legi fundamentale la nivelul standardelor europene, precum şi pentru promovarea valorilor democratice, a drepturilor omului şi statului de drept", preşedintele Băsescu l-a decorat, tot miercuri, şi pe Thomas Markert, secretarul Comisiei de la Veneţia (Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept) cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de comandor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel