Băsescu, lui Rus: Mergeți într-un minister cu probleme

Într-o ceremonie-fulger de învestire, social-democratul Ioan Rus a depus miercuri jurământul de ministru al Transporturilor. Președintele Traian Băsescu a susținut o alocuțiune în care l-a "atenționat" pe Rus că s-au produs acte de corupție la contractarea unei autostrăzi și i-a recomandat să nu scape din vedere acțiunile colegilor săi din Executiv.

"Felicitări pentru revenirea în Guvern aș vrea să vă atenționez însă că mergeți într-un minister cu probleme, acolo ar trebui să fiți atent în mod deosebit la premizele de contractare a autostrăzii Comarnic - Brașov, din informațiile mele s-au produs deja acte de corupție. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro care nu vor mai fi valabile, cea mai mare parte din ele, în doi ani, dar s-au găsit niște firme cărora să li se facă cadouri. Am rugămintea să verificați cu atenție înainte de a vă asuma derularea mandatului. Sigur, cu Loteria nu sunteți dvs și nici cu banii de la Rompetrol, dar poate vă uitați la colegii din Guvern", a spus Traian Băsescu.

Șeful statului i-a strâns mâna lui Ioan Rus când ministrul i-a înmânat jurământul. La părăsirea sălii de protocol, șeful statului a dat mâna cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea, dar nu a repetat gestul cu premierul Victor Ponta.

Ioan Rus îl succedă pe Dan Șova la Ministerul Transporturilor. Clujeanul Rus a demisionat în august 2012 din funcția de ministru al Administrației și Internelor, în urma unui scandal referitor la organizarea referendumului de suspendare a președintelui Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel