Băsescu demască Memorandumul Guvernului privind radierea persoanelor de pe liste

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a atacat din nou membrii Guvernului Ponta, de data aceasta  pentru  Memorandumul transmis în teritoriu  prefecților și primarilor privind actualizarea listelor electorale permanente valabile pentru referendumul din 29 iulie.

[caption id="attachment_218714" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a reluat, joi seara,   un document trimis de Guvern în teritoriu. Mircea Dușa, ministrul de Interne şi al Administraţiei şi Radu Stroe, ministru delegat pentru Administraţie, au trimis în teritoriu un Memorandum, prin care prefecţii şi primarii trebuie să perieze listele electorale permanente pentru  a se vedea care este cvorumul necesar pentru demiterea preşedintelui, potrivit gandul.info. Datele finale urmează să fie trimise judecătorilor Curţii Constituţionale, care vor lua decizia în privinţa validării sau invalidării referendumului.

 Memorandumul este aprobat de premierul Victor Ponta, avizat de miniştrii Titus Corlăţean - Externe, Victor Ponta - Justiţie, Mariana Câmpeanu - Muncă şi iniţiat de Mircea Duşa - Interne şi Administraţie, Radu Stroe - Administraţie, Ion Moraru - secretar general al Guvernului.

 Până pe 24 august, la nivelul serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor se efectuează verificări ale datelor referitoare la:

-  Persoanele decedate

-  Persoanele care şi-au pierdut dreptul de a vota

-  Persoanele care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate dovedit prin deţinerea unui paşaport cu menţionarea ţării de domiciliu

- Persoanele care au pierdut cetăţenia română

-  Persoanele al căror act de identate a expirat şi nu a fost reînnoit

-  Persoanele care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare

-  Persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului

-  Persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ, pe care administrativă

- Pentru persoanele cu reşedinţa / domiciliul în străinătate.

 Toate aceste date urmează să fie comunicate până pe 24 august prefecţilor şi preşedinţilor de Consiliu Judeţean.

 La nivel judeţean, termenul limită este 27 august. Prefecţii şi preşedinţii consiliilor judeţene trebuie să realizeze centralizarea datelor la nivel judeţean şi le înaintează Ministerului Administraţiei şi Internelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel