Băsescu a folosit informații din dosare penale, acuză Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi, la Antena 3, că președintele Traian Băsescu a folosit nu doar o dată, în cei 9 ani de mandat, informații din dosare penale. Ponta a precizat că referă la declarațiile publice, nu la întâlniri private cu președintele. 

Ponta lansează aceste acuzații după ce Băsescu, cu o zi în urmă, le-a promis reprezentanților SRI că nu va folosi niciodată în lupta politică volumul mare de informații de care a beneficiat din calitatea de președinte.

"Preşedintele a folosit de multe ori, în aceşti nouă ani şi jumătate de mandat, informaţii pe care nu ar fi trebuit să le folosească, mă refer la informaţii din dosare penale, şi eu nu îmi doresc decât un singur lucru - că pe domnul Băsescu nu o să-l schimbăm niciodată, va rămâne la fel toată viaţa - ca următorul preşedinte al României să fie într-adevăr diferit şi să nu-l auzim niciodată spunând «ştiu eu ce în dosarul penal al lui X» sau «am auzit eu ce a vorbit Y la telefon». Pe Băsescu nu îl mai schimbăm şi nu cred că năravurile vechi se vor schimba vreodată, eu unul nu am nicio iluzie în acest sens", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat dacă, atunci când spune că Băsescu a folosit de multe ori astfel de informaţii, se referă doar la "aluziile" publice sau la întâlniri tete-a-tete, Ponta a declarat că nu poate spune că preşedintele a folosit astfel de informaţii în discuţii directe cu el, ci vorbeşte de lucruri publice, respectiv când preşedintele spunea la televizor sau în conferinţe de presă ce are în dosar o anumită persoană sau ce urma să se întâmple cu un om politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel