Bacterii extraterestre descoperite în spațiu

Bacterii extraterestre vii au fost găsite pe Stația Spațială Internațională.

Cosmonautul rus, Anton Shkaplerov, susține că au fost prelevate bacterii de pe exteriorul Stației Spațiale Internaționale. Acestea sunt studiate în prezent de către ruși și ar putea avea o proveniență extraterestră, însă nu prezintă nici un pericol.

Potrivit acestuia, in cazul unei iesiri in spatiu in cadrul programului Rusesc, astronautii au prelevat esantioane cu betisoare cu bumbac de pe suprafata externa a Statiei. Esantioanele au fost prelevate in special de pe locurile unde se acumuleaza deseurile de carburant in timpul functionarii motoarelor sau din locuri unde suprafata Statiei este cea mai intunecata, scrie agentia oficiala de presa a Rusiei, Tass. Aceste esantioane au fost apoi trimise pe Pamant.

"Si acum se dovedeste ca aceste betisoare dezvaluie bacterii care erau absente in perioada lansarii modulului ISS. Asta inseamna ca au venit din spatiu si s-au instalat pe suprafata externa. Sunt studiate si pana acum se pare ca nu reprezinta niciun pericol", a spus astronautul rus, potrivit romaniatv.net.

[citeste si]

Unele dintre  bacteriile de pe Pamant au supravietuit pe suprafata externa a Statiei, desi au ramas in vidul spatial timp de trei ani. Pe langa asta, au suferit variatii acute de temperatura, de la minus 150 la peste 150 de grade Celsius, arata el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel