Avocatul care îl apără pe Sorin Oprescu: Nu cred că putem vorbi de un flagrant

Alexandru Chiuciu, unul dintre apărătorii primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni, că denunțurile în cazul clientului său ar fi trebuit să fie aprofundate de către procurori. De asemenea, avocatul Chiuciu a oferit câteva detalii și despre starea clientului său.  

"Este un dosar complex. (...) Nu putem să nu constatăm că se menține aceeași practică a denunțurilor exclusiv interpretate în defavoarea unor altor persoane. Din acest punct de vedere, eu cred că ar fi trebuit ca denunțurile formulate de către o serie de persoane ar trebui să fie mai bine aprofundate, pentru că eu cred că există o serie de elemente în apărare neexploatate încă de procurori. Nu cred că putem vorbi de un flagrant. A existat o perioadă semnificativă de timp de la momentul la care s-au purtat discuțiile despre despre anumite sume de bani. Dl Oprescu a spus și în declarațiile noastre, a spus-o și în fața instanței, niciodată nu a pretins drect, indirect prin intermediari de la vreo persoană sume de bani cu titlul de mită. De asemenea, niciodată Sorin Oprescu nu a cunoscut proveniența unor sume de bani pe care le-a primit cu titlul de împrumut. (...)

Sigur va fi de datoria apărării să demonstreze că Sorin Oprescu nu a știut despre proveniența banilor și că niciodată nu a pretins sume de bani direct sau indirect de la anumite persoane", a declarat, luni, Alexandru Chiciu, avocatul lui Sorin Oprescu.

De asemenea, acesta a mai afirmat că Sorin Oprescu este un om echilibrat, care se află într-o perioadă dificilă a vieții, și care are anumite probleme de sănătate pe care nu le va invoca însă.

"Sorin Oprescu trece printr-o perioadă dificilă, dar nu cred că este cazul să vorbim despre Sorin Oprescu ca despre o persoană ștearsă definitv din conștiința publică. Este profesor universitar, este o persoană care a făcut foarte multe pentru București, pentru bucureșteni, este un om care real a ținut foarte mult la oamenii acestui municipiu", a mai spus avocatul Chiciu.

Este o persoană cu foarte multă credibilitate, are o priză extraordinară la oameni și este un om care a făcut foarte multe pentru oraș. Trece printr-o perioadă dificilă, dânsul o conștientizează, este un om echilibrat. Nu trebuie să fie privit cu verbul la trecut. Cred că Sorin Oprescu nu a terminat de spus ultimul cuvânt. Mai este o chestiune pe care i-am transmis-o: trebuie să se adune, să ne adunăm cu toții și să încercăm să e luptăm", a subliniat avocatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel