Avertismentul unui oficial OMS. Virusul care nu a dispărut. ”Nu lăsați garda jos”

"Vaccinarea trebuie menținută în timpul pandemiei de COVID-19 pentru a fi eficientă" este mesajul doctorului Hans Kluge, Directorul Regional pentru OMS Europa, cu ocazia Săptămânii Europene a Vaccinării.

Hans Kluge, Directorul Regional pentru OMS Europa, trage un semnal de alarmă și spune că imunizarea de rutină nu trebuie să înceteze în perioada pandemiei de Coronavirus. 

”Trăim printr-o perioadă excepțională, când fiecare dintre noi a fost chemat să prevină răspândirea COVID-19. Situația COVID-19 în Regiunea Europeană rămâne foarte îngrijorătoare.

Vreau să profit de ocazia Săptămânii Europene a Vaccinării pentru a reitera faptul că nu trebuie, mai ales acum, să lăsăm garda jos în ceea ce privește imunizarea. Accesul tuturor la vaccinuri ne-a transformat societățile, dar este un bun public care trebuie menținut pentru a fi eficient, chiar și în perioadele dificile. Sistemele noastre de sănătate suprasolicitate nu pot suporta focare de boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

Virusul care nu a dispărut 

Anul trecut, rujeola a afectat peste 100 000 de tineri și bătrâni din Europa. Acest virus nu a dispărut. Va reapărea din nou dacă nu facem tot ce ne stă în putere pentru a o opri.

Imunizarea este crucială pentru atingerea obiectivului de acces universal la îngrijirii de sănătate și a obiectivelor de dezvoltare durabilă, precum și o componentă vitală a societății noastre care asigură securitatea sănătății în toată regiunea.

Prioritate pentru imunizarea de rutină 

Așadar, profit de această ocazie pentru a felicita toate ministerele sănătății din această regiune pentru faptul că au răspuns apelului nostru și a făcut tot posibilul pentru a acorda prioritate imunizării de rutină ca parte a serviciilor de sănătate esențiale în timpul pandemiei. De asemenea, mulțumesc cadrelor medicale neobosite și dedicate să nu lase pe nimeni în urmă în furnizarea de servicii medicale și de servicii de vaccinare.

Vaccinarea este un drept și o responsabilitate și depinde de noi toți să ne asigurăm că suntem protejați împreună", a precizat Hans Kluge, Directorul Regional pentru OMS Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel