Autorizație protest Piața Victoriei. Iulian Capsali cere dreptate

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Iulian Capsali, fostul candidat la președinția României cere dreptate în privința autorizațiilor pentru proteste.  El povestește cum grupul de manifestanți împotriva vaccinării obligatorii a fost disipat rapid, în timp ce împotriva protestatarilor din Piața Victoriei nu se ia nicio măsură deși protestează fără autorizație de peste jumătate de an. 

Iulian Capsali a participat alături de mai multe persoane la un protest împotriva vaccinării obligatorii. După expirarea timpului alocat mitingului, jandarmii i-au rugat să părăsească spațiul din fața muzeului Antipa. Totul în condițiile unui miting care a avut autorizație, în timp ce protestatarii din Piața Victoriei manifestă zgomotos de peste jumătate de an, fără niciun fel de acoperire legală.  

"Nu pot să înţeleg de ce jandarmii - extrem de civilizaţi de altfel, impecabili chiar - ne atrăgeau atenţia ca să eliberăm spaţiul de pe trotuarul din faţa Muzeului "Antipa", dar nu intervin când o mâna de tefelişti, vreo 20, fac tămbălău în faţa Palatului Victoria cu tobe şi strigături (erau acolo şi după ce am plecat de la MŢR, unde am stat cam o ora), într-un miting care nu are, de peste jumătate de an, nicio autorizaţie..." spune Iulian Capsali. 

Protestele din Piața Victoriei împotriva ordonanței 13 durează de mai bine de jumătate de an, în condițiile în care s-a schimbat deja un Guvern, iar problema OUG a fost rezolvată de mai mult timp. Din luna ianuarie, în Piața Victoriei au loc manifestări zgomotoase aproape zilnic, fără niciun fel de autorizație. Zona este acoperită de diverse inscripții #rezist, însă autoritățile au decis cel puțin până în acest moment să nu intervină. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel