Au apărut pachetele "vorbitoare" de țigări

fumator
fumator

Un grup de cercetători din Scoția a creat pachetul de țigări vorbitor pentru a încuraja fumătorii să renunțe la acest obicei nociv, scrie DailyMail.  Inspirația lor a venit de la companiile de țigări care încearcă să ambaleze produsul într-un mod cât mai atractiv pentru consumatori.

Autor: Silvana Dragne

Când fumătorul deschide pachetul, i se reproduce unul dintre mesajele înregistrate. Acestea vorbesc despre cum este afectată fertilitatea de fumat, dar îți spun și numerele de telefon unde poți suna dacă vrei să te lași.

Cercetătorii de la Universitatea Stirling au creat două pachete de țigări vorbitoare cu mesaje diferite și le-au testat pe femei tinere, cu vârste cuprinse între 16 și 24 ani, pentru a vedea dacă acestea sunt tentate să renunțe după ce au fumat țigări din astfel de pachete.

O fată de 17 ani care a încercat această metodă a declarat că este tentată să renunțe la acest obicei. În schimb, alții sunt de părere că această metodă nu îi vor convinge să renunțe la fumat. "Odată ce începi să fumezi ignori mesajul și te bucuri de țigară", a declarat o altă voluntară. Numai în Marea Britanie, anual, peste 200.000 de tineri se apucă de fumat.

Crawford Moodie, una dintre cercetătoare, a spus: €œEste posibil că pe viitor să vedem pachete de țigări care vorbesc sau care cântă, așadar vrem să știm din timp dacă vor fi atinse obiectivele noastre”. Simone Clark, directorul de imagine al grupului de fumători Forest, este de părere însă că pachetele de țigări care vorbesc vor fi la fel de atractive pentru copii și adolescenți "precum o felicitare pentru ziua de nastere”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel