Atleta Anişoara Cuşmir - Stanciu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Brăila

Campioana la sărituri în lungime Anişoara Cuşmir - Stanciu a primit luni titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Brăila, în urma deciziei luate de Consiliul Local Municipal, ceremonia de acordare a distincţiei având loc în amfiteatrul Colegiului "Gh. Munteanu Murgoci", unde Anişoara Cuşmir a fost elevă.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a declarat cu această ocazie că titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului a fost acordat sportivei Anişoara Cuşmir, Stanciu după căsătorie, la propunerea Colegiului "Gh. Munteanu Murgoci", proiectul fiind iniţiat de consilierii locali municipali care fac parte din Consiliul de Administraţie al Colegiului.

"Considerăm că este o onoare pentru Primăria municipiului Brăila să fim reprezentaţi de un astfel de sportiv, absolvent al colegiului, care este un exemplu pentru absolvenţii tuturor liceelor din municipiu. Cunoaştem cu toţii rezultatele deosebite ale sportivei Anişoara Cuşmir-Stanciu, faptul că a depăşit recorduri mondiale, faptul că a fost nominalizată ca şi maestru emerit al sportului, că a coordonat lotul olimpic al României la Rio. Noi, ca şi Consiliu Local, acordăm cinstea cuvenită celor care au dus renumele oraşului nostru şi al României dincolo de orice graniţă", a declarat primarul Dragomir.

Născută la Brăila, în 1962, Anişoara Cuşmir-Stanciu a început atletismul la vârsta de 10 ani, cu profesorul Ioan Leu, care i-a descoperit calităţile de sportivă. Sub îndrumarea antrenorului brăilean Ioan Moroiu, s-a perfecţionat la săritura în lungime şi a devenit una dintre cele mai cunoscute sportive din lume.

Performanţa sa a fost apreciată de întreaga lume când, în 1984, la Los Angeles, a câştigat aurul şi a devenit campioană olimpică, dar şi în momentul în care a stabilit recordul mondial la Internaţionalele României, cu o săritură de 7 metri şi 43 de centimetri.

În palmaresul Anişoarei Cuşmir-Stanciu se mai află şase recorduri mondiale şi titlurile de vicecampioană mondială şi europeană.

La vârsta de doar 22 de ani, cunoscuta atletă a fost nevoită să se retragă din activitate din cauza unor probleme medicale, medicii interzicându-i să mai concureze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel