Atac Nisa. Cioloș, mesaj important privind situația românilor dispăruți

Premierul Dacian Cioloş a discutat sâmbătă seară telefonic cu omologul său francez, Manuel Valls, despre familia de români care a fost la Nisa pe 14 iulie şi al căror copil este internat în spital, premierul francez dând asigurări că autorităţile 'fac tot ce le stă în putere pentru a clarifica situaţia'.

'Din păcate, actul terorist de la Nisa ne-a atins şi pe noi. Aseară am avut o discuţie telefonică cu premierul francez Manuel Valls, căruia i-am transmis condoleanţe pentru numeroasele victime ale atentatului. Totodată, am discutat despre familia de români care a fost la Nisa în seara de 14 iulie şi al căror copil rănit este internat într-un spital din zonă, într-o situaţie stabilă. Cercetările pentru identificarea victimelor continuă dar, date fiind condiţiile, sunt deosebit de complexe.

Premierul Valls m-a asigurat ca autorităţile franceze înţeleg dramatismul acestei situaţii şi fac tot ce le stă în putere pentru a clarifica situaţia celor doi cetăţeni români', a scris Cioloş, duminică dimineaţă, pe contul său de Facebook.

Un minor român, declarat dispărut în urma atentatului de la Nisa, a fost identificat într-un spital din oraşul francez, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe.

'În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român', a informat sursa citată.

Potrivit MAE, verificările cu privire la situaţia celorlalţi doi cetăţeni români daţi dispăruţi, părinţii minorului, continuă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel