Atac aerian în sudul Libiei: Cel puţin 43 de morţi şi 51 de răniţi

Cel puţin 43 de civili au fost ucişi şi 51 răniţi într-un atac aerian al forţelor libiene din estul ţării asupra oraşului Murzuq, în sud, a declarat luni un oficial local, relatează Reuters.

Forţe ale Armatei Naţionale Libiene (ANL) loiale mareşalului Khalifa Haftar au confirmat atacul asupra oraşului duminică seara, dar au negat că acesta a vizat vreun civil.

Potrivit guvernului de la Tripoli recunoscut la nivel internaţional şi care luptă împotriva forţelor mareşalului Haftar, în urma atacului s-au înregistrat zeci de morţi şi răniţi. În atacul aerian au fost ucise 43 de persoane şi 51 rănite. Acesta este doar un bilanţ iniţial al victimelor, a declarat un membru al consiliului municipal din Murzuq, Mohamed Omar.

ANL a cucerit la începutul anului oraşul Murzuq ca parte a unei ofensive pentru a controla sudul producător de petrol. Dar ulterior şi-a concentrat forţele spre nord, unde a încercat să preia controlul asupra capitalei Tripoli în cursul unei campanii care durează de patru luni.

Potrivit unui comunicat al ANL, atacul a vizat o comunitate tribală din zonă care i se opunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel