Armata SUA cumpără informațiile de localizare a unor aplicații din întreaga lume

Armata SUA achiziționează informații private colectate de la aplicații din întreaga lume. Iată pe cine vizează americanii.

Armata Statelor Unite ale Americii achiziționează informații private colectate din aplicații din întreaga lume, inclusiv câteva folosite de musulmani, care au fost descărcate de aproape 100 de milioane de ori. O anchetă a revistei online Motherboard, publicată săptămâna aceasta, a constatat că Comandamentul Special pentru Operațiuni din SUA achiziționează date de localizare de la mai multe companii.

Cele mai populare aplicații vizate au fost o aplicație de rugăciuni musulmane și o aplicație numită Muslim Pro, cu peste 98 de milioane de descărcări în întreaga lume. Pe baza înregistrărilor publice, a interviurilor cu dezvoltatorii și a analizei tehnice, ancheta plăcii de bază a arătat că unele companii obțin date despre locația aplicațiilor atunci când agenții de publicitate plătesc pentru a insera reclamele în sesiunile de navigare ale oamenilor.

Armata SUA confirmă cumpărarea informațiilor

„Accesul nostru la software este utilizat pentru a sprijini cerințele misiunii Forțelor de Operațiuni Speciale în străinătate”, a spus comandantul marinei Tim Hawkins. „Respectăm cu strictețe procedurile și politicile stabilite pentru protejarea vieții private, a libertăților civile, a drepturilor constituționale și legale ale cetățenilor americani”, a mai precizat acesta. 

Totodată, una dintre companiile implicate în vânzarea datelor despre locație, X-Mode, a declarat că urmărește 25 de milioane de dispozitive în Statele Unite în fiecare lună și 40 de milioane în alte părți ale globului, inclusiv în Uniunea Europeană, America Latină și regiunea Asia-Pacific, conform AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel