Are 3 ani! Cel mai tânăr membru al organizației Mensa. Ce IQ are?

Un băiețel în vârstă de 3 ani, cel mai tânăr membru al Mensa, organizația persoanelor cu IQ ridicat.

Un băiețel în vârstă de 3 ani a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, organizația dedicată persoanelor cu cel mai mare IQ din lume, arată CNN.

Muhammad Haryz Nadzim a fost invitat să facă parte din Mensa după ce a avut o întâlnire cu un psiholog și a obținut un punctaj de 142 la testul IQ Stanford-Binet, a povestit mama micuțului în vârstă de 3 ani, Nur Anira Asyikin.

"Felicitări lui Haryz cu ocazia invitației de a intra în Mensa", a declarat John Stevenage, liderul organizației Mensa în Marea Britanie.

Cum devine o persoană membru al Mensa

 

Pentru a deveni membru al organizației, o persoană trebuie să obțină un calificativ care să îl plaseze între primele două procente ale celor care au susținut teste speciale de stabilire a indicelui IQ.

În mod normal testele Mensa IQ sunt concepute pentru copii și adulți de peste 10 ani și jumătate. Pentru copiii mai mici este nevoie de evaluarea unui psiholog specializat.

Ce conține testul

 

Testul combină cunoștințe de matematică, lectură, probe de memorie și de gândire logică.

"E un copil de trei ani obișnuit", a spus mama lui Haryz Nadzim, "îi place să picteze, să citească, orice are legătură cu artele și meșteșugurile. Îi place să se joace cu Lego și plastilină Play-Doh", citează Mediafax.

Copilul provine dintr-o familie malaeziană, părionții săi Anira și Mohd fiind stabiliți Marea Britanie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23