APPLE, scandal imens la o fabrică din CHINA

La o fabrică din China, unde se produc milioane de iPhones, mai mulți angajați au fost diagnosticați cu leucemie, după ce s-ar fi expus la substanţele chimice folosite în liniile de producţie. 

Cinci oameni au murit și alți opt lucrători cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani au fost diagnosticați cu leucemie, in urma desfășurării unor activități la o fabrică Apple din Shenzhen, China.

Contrar măsurilor de protecție, familia și grupurile sindicale au susținut că moivul imbolnăvirii ar fi substanțele chimice folosite. De asemenea, aceștia au mai declarant pentu Sanday Mail că muncitorii se protejau cu mănuși de plastic și măști de protecție, insă nu au primit informații despre riscurile la care se expun.

Potrivit medicilor, leucemia este o boală extreme de rar intâlnite la persoanele tinere, cu vârste până in 25 de ani.

Citește și: Apple, ironizat de Samsung pentru tot ce a lansat

După ce s-au îmbolnăvit la muncă şi au fost diagnosticaţi cu leucemie, doi muncitori au fost concediaţi în trei luni şi li s-a refuzat plata asigurării medicale care să le acopere tratamentul, au declarat familiile acestora.

Apple a anunţat că tratează cu seriozitate aceste acuzaţii şi va analiza situaţia de la fabrica din Shenzhen, care are 230.000 de angajaţi și unde sunt produse aproximativ două milioane de iPhones pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel