Apple, scandal imens în Senatul SUA: Acuzată de evaziune fiscală de 9 miliarde de dolari

Senatorul american Carl Levin a declarat că gigantul Apple a folosit "tertipuri" pentru a se sutrage de la plata a nouă miliarde de dolari, în 2012. Directorul executiv al companiei, Tim Cook, audiat în fața Senatului, a răspuns, citat de The Telegraph, că "tot ce se vinde în SUA, este taxat în SUA".

[caption id="attachment_320227" align="alignleft" width="640"] Tim Cook, CEO Apple[/caption]

"Directorii Apple vor ca publicul să se concentreze pe taxele americane pe care compania le-a plătit, dar adevărata problemă este aceea a taxelor pe care nu le-a plătit", a declarat Levin, un democrat al statului Michigan. Apple a folosit "strategii de taxare ofshore pentru a se sustrage de la plata taxelor, simplu ca bună-ziua", a adăugat el, potrivit Bloomberg.

Audierea de astăzi, din Washington, s-a desfășurat pentru a dezbate acuzațiile ce i se aduc creatorului IPhone, suspectat că ar fi creat rețele de entități offshore pentru a nu plăti miliarde de dolari de taxe americane.

În mărturia scrisă, Apple a respins orice acuzație. Compania se apără spunând că este unul dintre cei mai mari plătitori de taxe din SUA, numai anul trecut dând statului american șase miliarde de dolari.

Tim Cook și alți doi membri ai executivului - inclusiv șeful departamentului financiar, Peter Oppenheimer - au apărut în fața Subcomitetului Permanent de Investigații.

În ultimii patru ani, Apple nu a plătit taxe pentru 44 de miliarde de dolari venituri, a spus senatorul din Arizona John McCain, republicanul de vârf al juriului.

Au existat și senatori care au apărat compania. Republicanul Rand Paul, de exemplu, spune că Apple se confruntă cu un sistem de taxare "groaznic". El a spus că legislatorii atacă una dintre "cele mai de succes povești" și ar trebui să-i ceară scuze gigantului din domeniul tehnologiei.

Explicația Apple

Banii companiei sunt ținuți în bănci americane sub forma unor active în dolari, segregate în porțiuni care pot fi folosite pentru operațiuni în interiorul SUA și porțiuni ce pot fi folosite pentru ivestiții internaționale, spune compania. Aceasta mai arată că nu folosește subsidiari străini pentru a nu-și plăti taxele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel