Anunțul Ministrului Sănătăţii despre dispariţia medicamentelor de pe piaţă

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat luni că problema privind dispariţia de pe piaţă a medicamentelor din cauza reducerii preţurilor este pe cale de a fi soluţionată în cel mai scurt timp.

El a precizat că, în acest sens, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au avut întâlniri cu cei ai asociaţiilor de pacienţi şi ai firmelor producătoare de medicamente, scrie Agerpres.

'Este efectul unui ordin. Am demarat de săptămâni de zile întâlniri cu toţi actorii implicaţi, cu pacienţii în primul rând, cu firmele de medicamente şi suntem pe cale de a soluţiona această problemă în cel mai scurt timp', a spus Patriciu Achimaş-Cadariu la Senat, după întâlnirea cu senatorii PSD.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a primit, în ultimele 12 luni, 1.175 de notificări de necomercializare de medicamente, a declarat luni vicepreşedintele ANMDM, Marius Tănasă. Potrivit acestuia, 90 dintre aceste notificări au fost legate de cauze de producţie, iar 1.085 de natură comercială. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel