Angajați ai Penitenciarului Gherla, cercetați în cazul unei tentative de evadare

Mihai Ciobanu / 10 ian 2020 / 18:18 Salveaza PDF Comentarii

Șapte angajați cu funcții de execuție și conducere din Penitenciarul Gherla sunt cercetați de comisia de disciplină pentru că și-ar fi îndeplinit atribuțiile cu neglijență și superficialitate. Ancheta are loc după tentativa de evadare din decembrie 2019,când un deținut a scobit în peretele celulei.

Potrivit unui răspuns al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) transmis, vineri, la solicitarea Mediafax, după tentativa de evadare s-a dispus și reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu.

„În data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla a fost înregistrată o tentativă de evadare și s-a dispus efectuarea de cercetări privind modul de producere a incidentului. A fost sesizată comisia de disciplină împotriva a șapte angajați, cu funcții de execuție și conducere, pentru efectuarea cu neglijență și superficialitate a atribuțiilor de serviciu. De asemenea, s-a dispus reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu”, se arată în comunicat.

De asemenea, în legătură cu acest caz a fost sesizată Poliția Gherla pentru a verifica dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de tentativă de evadare, incidentul făcând obiectul unei anchete judiciare.

 

Ce au precizat reprezentanţii ANP

 

„Totodată, se continuă activitatea de evaluare și monitorizare a directorului adjunct al Penitenciarului Gherla pentru siguranța deținerii și regim penitenciar pentru implicarea în procesul de coordonare, îndrumare, control și instruire a personalului din subordine”, se mai arată în comunicatul ANP.

Reprezentanții ANP au precizat că în data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla, a fost înregistrată o tentativă de evadare. Angajații Penitenciarului au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuțit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deținere.

„Tentativa s-a concretizat într-o scobitură, cu dimensiunea de 46 cm/27cm/33cm, în peretele camerei, iar nu într-un tunel, așa cum, în mod eronat, s-a vehiculat în spațiul public”, au menționat reprezentanții ANP.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24