Ambuteiajele din trafic. Măsuri pe rol

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a explicat marți la Interviurile DC News ce se întâmplă în trafic la orele de vârf și cum ar putea fi acesta fluidizat. Măsurile pe care le va lua.

„A fost aprobat nu demult, în urmă cu jumătate de an, Planul de Integrare și de Dezvoltare Urbană. El prevede în acest moment, în zona centrală, trei mari parcări. (...) Toate trei în sectorul 5. Dar, asta nu va rezolva problema traficului. Eu cred că trebuie să facem două lucruri: trebuie să creăm locuri de parcare în zonele aglomerate și trebuie să împiedicăn acei șoferi care parchează în felul în care parchează de multe ori.

Planul acela de mobilitate urbană care este la primăria generală prevede și aceste lucruri (n.r. bucăți de plastic pentru trei benzi pe sens în intervalele orare aglomerate). Dar, sunt lucrările acelea de infrastructură pe care le știți, plus că trebuie neapărat să ne gândim: noi avem o grămadă de semafoare, de treceri de pietoni, după cum știți, culoarea verde a semaforului - dacă vrei să faci dreapta, la pietoni, durează tot cât durează verdele la mașini și atunci nu-ți trec mașinile. Ar trebui, la pietoni, în loc să dureze tot 45 de secunde cât durează la mașini, să dureze 20 de secunde, ca mașinile să poată trece totuși dacă nu este niciun pieton.

Polițiști locali există în trafic, seara, când se blochează intrările în cartiere. 386 de polițiști din care 18 la circulație din care doar 3 pot da amenzi. Ei trebuie să colaboreze cu poliția națională. Mie nu-mi convine să am toți polițiștii pe străzi la circulație fiindcă ei trebuie să se ocupe și de infracționalitate și ar vrea și poliția națională, care și are puțini oameni, să stea mai puțin în radar și mai mult în intersecție”, a declarat Daniel Florea la minutul 58:50.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel