Ambasadorul Klemm: Singurele steaguri importante pentru mine sunt cel al SUA şi cel al României

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Craiova că singurele două steaguri importante pentru el, ca diplomat, sunt cel al SUA şi cel al României, şi că a acceptat să se fotografieze cu steagul secuiesc 'din politeţe'.

'Aşadar sunt mândru să fiu ambasador în acest moment. Misiunea mea este să consolidez şi mai mult acest parteneriat strategic şi relaţiile dintre cele două ţări. Ca parte a acestor eforturi călătoresc prin întreaga ţară. Aşa cum astăzi mă aflu la Craiova, ieri am fost în Covasna, iar luni în judeţul Harghita. Iar unii dintre liderii politici cu care m-am întâlnit ieri, în judeţul Covasna, mi-au cerut să fac fotografie împreună cu ei. Vă asigur că, în calitate de ambasador al Statelor Unite în România, singurele două steaguri importante pentru mine sunt cele două pe care le vedeţi în spate (.n.red.: steagul României şi cel al SUA)', a afirmat ambasadorul SUA.

[citeste si]

Întrebat dacă a discutat cu premierul României pe acest subiect, ambasadorul american a confirmat şi spus că 'el m-a încurajat să mă întâlnesc cu voi, astăzi, şi să vă spun direct opinia mea referitor la poza de ieri'.

Întrebat de ce a acceptat să facă respectiva poza, Hans Klemm a răspuns: 'A fost din politeţe'.

Întrebat dacă acea fotografie poate să încurajeze mişcările separatiste care au apărut în cea zonă, ambasadorul american nu a dorit să comenteze.

'Nu comentez acest lucru. Din nou, aşa cum am spus, singurele două steaguri importante pentru mine sunt steagul SUA şi cel al României', a spus Klemm care a subliniat că cele două ţări sărbătoresc cinci ani de la semnarea unui document menit să consolideze parteneriatul România-SUA, care 'se datorează în mare parte contribuţiei României'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel