Ambasadorii SUA, al Marii Britanii şi al Suediei, prezenți la Marşul Diversităţii din Capitală - GALERIE

Ediția Gay Fest s-a încheiat sâmbătă prin Marşul Diversităţii,  la acţiune fiind prezenţi ambasadorii Statelor Unite, al Marii Britanii şi al Suediei, precum şi un reprezentant al Amnesty International, care şi-au arătat susţinerea pentru astfel de manifestări care promovează libertatea de exprimare.

Traseul pe care au mers cei aproximativ 150 de participanţi nu a fost aglomerat, aceştia putând manifesta fără oprelişti, cânta şi pledând pentru diversitatea sexuală.

La acţiune au participat câteva zeci de persoane de la Ambasada SUA şi ambasadorul Mark Gitenstein, ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris şi cel al Suediei, Anders Bengtcen, reprezentanţi de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, ai PSD Germania şi ai Amnesty International.

Aceştia şi-au exprimat sprijinul pentru astfel de manifestări. Astfel, ambasadorul Mark Gitenstein a spus că este onorat să fie prezent la miting, apreciind că este un moment important pentru a arăta valoarea diversităţii, care a dus SUA la ceea ce este în prezent din punct de vedere al opiniilor pro libertate şi pro diversitate. Anders Bengtcen a susţinut la rândul său că este fericit şi onorat să ia parte la o astfel de acţiune şi că este important să se manifeste pentru drepturile omului, libertate şi diversitate.

Participanţii la marş au avut baloane viu colorate cu mesaje în favoarea diversităţii sexuale - "Liberi să fim noi înşine" - , precum şi bannere cu mesaje similare şi steguleţe.

Marşul Diversităţii a fost precedat de Marşul pentru normalitate, organizat de Noua Dreaptă. Organizatorii marşului au spus că au vrut să arate, ca în fiecare an, care sunt reperele normalităţii şi că vor repeta acţiunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel