EXCLUSIV  Alina Bârgăoanu: Termenul „fake news", utilizat ca o armă

Andi Miron / 23 ian 2018 / 12:38 Salveaza PDF Comentarii

Alina Bârgăoanu, Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, a acordat marți, 23 ianuarie un interviu în exclusivitate pentru DC News.

Alina Bârgăoanu a discutat la Interviurile DC News cu jurnalistul Val Vîlcu despre fake news, cenzură, media tradițională și new media. Tema centrală a fost „fake news", un termen din ce în ce mai des utilizat în media clasică și pe rețelele sociale, despre care Alina Bârgăoanu spune că a ajuns să fie utilizat într-o armă.

„Termenul de fake news este unul problematic, care a fost politizat deja în sensul larg - termenul în engleză e de weaponized - adică a fost transformat într-o armă. Nu politică, ci armă inclusiv în zona asta de competiție, în zona economică, pur și simplu și din cauza asta căutăm termeni care să fie mai cuprinzători și care să nu aibă această încărcătură (...)", a precizat Alina Bârgăoanu la Interviurile DC News. 

 

Numire importantă

 

În urma unui proces public de selecție al Comisiei Europene, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu a fost numită în cadrul grupului la nivel înalt constituit din 39 de experți, pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii la nivelul Uniunii Europene, în vederea combaterii știrilor false (fake news) și a dezinformării în mediul online.

 

 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28