Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Alina Bârgăoanu: Termenul „fake news", utilizat ca o armă

Alina Bârgăoanu, Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, a acordat marți, 23 ianuarie un interviu în exclusivitate pentru DC News.

Alina Bârgăoanu a discutat la Interviurile DC News cu jurnalistul Val Vîlcu despre fake news, cenzură, media tradițională și new media. Tema centrală a fost „fake news", un termen din ce în ce mai des utilizat în media clasică și pe rețelele sociale, despre care Alina Bârgăoanu spune că a ajuns să fie utilizat într-o armă.

„Termenul de fake news este unul problematic, care a fost politizat deja în sensul larg - termenul în engleză e de weaponized - adică a fost transformat într-o armă. Nu politică, ci armă inclusiv în zona asta de competiție, în zona economică, pur și simplu și din cauza asta căutăm termeni care să fie mai cuprinzători și care să nu aibă această încărcătură (...)", a precizat Alina Bârgăoanu la Interviurile DC News. 

Numire importantă

În urma unui proces public de selecție al Comisiei Europene, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu a fost numită în cadrul grupului la nivel înalt constituit din 39 de experți, pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii la nivelul Uniunii Europene, în vederea combaterii știrilor false (fake news) și a dezinformării în mediul online.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel