Alexandru Petrescu: Tabletele şcolare - un eşec marca Guvernul Orban

Alexandru Petrescu
Alexandru Petrescu

"Un guvern timorat de propriul lanţ de eşecuri impinge responsabilitatea uneia dintre acţiunile cele mai importante ale momentului - dotarea sistemului educaţional cu tablete şcolare - de la nivel ministerial la nivelul unităţilor şcolare", apreciază Alexandru Petrescu.

"Mii de unitati scolare din toata tara, conform Ghidului solicitantului lansat in consultare publica saptamana aceasta de Ministerul Fondurilor Europene, vor fi obligate, pentru a-si deconta din fonduri europene achizitiile de echipamente IT de tip tabletă și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line, sa treaca printr-un proces anevoios administrativ, caruia nu au capacitatea sa ii faca fata, neavand structuri specializate si competente de scriere proiecte, depunere a documentatiei in aplicaţia electronică MySMIS2014 si implementarea acestora.

Mai mult, parintii se vor transforma in gardierni ai tabletelor, in caz contrar (degradare, pierdere) fiind obligati sa suporte contravaloarea acestor echipamente.
Previzionez tablete nedecontate, bugete scolare devalizate, profesori demotivati, parinti dezamagiti si nu in ultimul rand, elevi privati de educatie", transmite Alexandru Petrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel