ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: INS va publica PIB-ul pentru trimestrul 3 pe 14 noiembrie, cu două zile înainte de TURUL 2

Date extrem de importante vor fi publicate pe 14 noiembrie, cu doar două zile înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale 2014.

Potrivit unui calendar publicat pe site, Institutul Național de Statistică ar trebui să anunțe, vineri, 14 noiembrie, la ora 10:00, datele semnal pentru evoluţia economiei din trimestrul trei 2014 şi evoluţia, comparativ cu trimestrul doi şi trimestrul trei 2013.

"Dacă pe T3 va fi pe minus, acest lucru va confirma faptul că economia este în recesiune şi pierde sânge în continuare. Dacă T3 va ieşi pe plus, va fi o rupere de ritm faţă de T1 şi T2, care au ieşit pe minus, în T1 am avut un minus de 0,2% faţă de T4, iar în T2 am avut un minus de 0,9% faţă de T1. Dacă T3 va fi pe minus, va da muniţie celui care se va confrunta (Klaus Iohannis, al doilea în sondaje) cu premierul Ponta (primul în sondaje). Dacă T3 va fi pe plus, va da muniţie premierului Ponta pentru a-şi lăuda activitatea de la Guvern", scrie Cristian Hoștiuc, într-un editorial din zf.ro.

Vezi și: ICCJ a analizat cerea ANI. Când va fi judecat Iohannis

Dacă INS va respecta calendarul și va publica pe 14 noiembrie datele privind PIB-ul pentru trimestrul trei din 2014, acestea ar putea fi speculate pentru a ataca unul dintre candidați, însă rămâne de văzut cât de îndreptățită va fi ofensiva declanșată.

PIB-ul pentru trimestul 3 din 2014 va fi unul estimativ, mai degrabă irelevant, care va suferi ulterior numeroase modificări, până la o formă finală. 

De asemenea, cifrele vor fi greu de comparat cu cele din aceeași perioadă a anului trecut, când agricultura a tras economia după, lucru care nu se întâmplă și în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel