TERMEN INCOMPATIBILITATE IOHANNIS: ICCJ respinge cerea ANI. Șeful PNL, judecat după alegeri

Înalta Curte de Casație și Justiție a refuzat cererea ANI de urgentare a procesului în care Klaus Iohannis este acuzat de incompatibilitate. Așadar, termenul în dosarul candidatului ACL la Președinție rămâne 18 noiembrie.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit ca dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis să fie judecat la 18 noiembrie, la două zile după turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Agenția Națională de Integritate a cerut ICCJ să urgenteze judecarea, solicitare analizată de magistrați luni, 27 octombrie. 

Duminică, cu o zi înainte ca ICCJ să analizeze cererea ANI, președintele Traian Băsescu a spus că în cazul lui Iohannis este vorba despre o incompatibilitate și că dosarul candidatului ACL ar fi trebuit "să se judece înainte de depunerea candidaturilor" sau "înainte să se bage voturile în urnă".

Klaus Iohannis îi dă replica lui Traian Băsescu

Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat câștig de cauză lui Klaus Iohannis, la 25 septembrie 2013, în dosarul în care este acuzat de incompatibilitate. ANI a făcut recurs la această decizie, admis de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în septembrie anul curent.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel