ALEGERI MUNTENEGRU. Primele rezultate

Liderul istoric al Muntenegrului, Milo Djukanovic, pare să fi câştigat din primul tur alegerile prezidenţiale, potrivit primelor rezultatelor date publicităţii duminică înainte de orele 19.00 GMT, transmite AFP.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale independente Centre for Monitoring (CEMI), care urmează să anunţe rezultatele, după numărarea a peste jumătate din buletinele de vot, Milo Djukanovici a obţinut 53,5% din voturi, depăşindu-l considerabil pe principalul său rival, Mladen Bojanic (34,1%).

În vârstă de 56 de ani, Milo Djukanovic a fost, din 1991, de şase ori premier şi o dată preşedinte al Muntenegrului. El şi-a anunţat retragerea în urmă cu un an şi jumătate, după legislativele din octombrie 2016. Prooccidental, el a condus ţara spre independenţa faţă de Serbia în 2006, apoi către aderarea la NATO, care a devenit efectivă anul trecut, spre marea nemulţumire a Rusiei, dar şi a unei părţi din muntenegreni, în majoritate slavi şi ortodocşi.

[citeste si]

El aşteaptă acum să conducă Muntenegrul, ţară cu o populaţie de 620.000 de locuitori, spre aderarea la Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel