Alegeri. Donald Trump, raport anchetă Rusia. Concluzii, elemente-cheie

Scutaru Cristina / 23 Martie 2019 / 08:40 Salveaza PDF Comentarii
Donald Trump
Donald Trump

Procurorul special Robert Mueller a remis vineri raportul său de anchetă asupra suspiciunilor de înţelegere secretă între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016, iar ministrul justiţiei ar putea dezvălui în acest weekend esenţa acestuia, relatează AFP.

Bill Barr, procuror general SUA, şi-a exprimat speranţa să livreze 'principalele concluzii' al acestui raport de anchetă foarte aşteptat membrilor comisiilor juridice ale Congresului 'chiar în acest weekend', a afirmat el într-un mesaj adresat parlamentarilor.

La rândul său, Casa Albă a afirmat că 'nu a primit raportul procurorului special' şi nici nu a fost 'informată despre conţinutul acestuia'. 'Următoarele etape ţin de resortul procurorului general al SUA (Bill) Barr şi ne exprimăm nerăbdarea ca procesul să îşi continue cursul', a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Sarah Sanders.

Donald Trump, raport anchetă Rusia. Concluzii

 

Democraţii din Congres au făcut cunoscut sunt pregătiţi să acţioneze guvernul în justiţie pentru a se asigura că acest raport ultrasensibil, care loveşte în centrul puterii SUA, va fi accesibil tuturor americanilor.

Chiar dacă Robert Mueller nu aduce dovezi despre o înţelegere între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, observatorii sunt de părere că l-ar putea acuza pe omul de afaceri republican că a încercat să obstrucţioneze ancheta, din cauza presiunilor verbale pe care le-a exercitat asupra fostului procuror general al SUA Jeff Sessions şi a adjunctului acestuia, Rod Rosenstein, sau destituindu-l, în mai 2017, pe fostul director al FBI James Comey. Vineri, într-un interviu acordat canalului Fox, Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că se aşteaptă să fie acuzat de obstrucţionarea justiţiei. Preşedintele american repetă constant că nu a existat nicio 'înţelegere secretă' şi denunţă de doi ani o 'vânătoare de vrăjitoare'. Fost director al FBI sub preşedinţii George W. Bush (republican) şi Barack Obama (democrat), Robert Mueller a fost numit în mai 2017 ca 'procuror special' de către Departamentul de Justiţie pentru a garanta independenţa investigaţiilor în acest dosar ultrasensibil.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27