ALEGERI 2016. UDMR salvează Ardealul de București? Adevărul, în cifre

UDMR vrea să salveze Ardealul de București. ”Taxele noastre să îmbogățească Ardealul, nu Capitala” este mesajul celor de la UDMR. 

Bugetul României pe anul 2015 a avut venituri de 233,55 miliarde de lei. Cheltuieli: 243,92 miliarde de lei. Din bugetul României fac parte: bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale (pensii), bugetul asigurărilor de șomaj, bugetul asigurărilor de sănătate și alte bugete ale companiilor finanțate parțial sau integral de la buget.

Direcția pentru Politici Fiscale și Bugetare Locale din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a transmis către bugetele locale 61,46 miliarde de lei, în 2015. În bugetele locale intră bugetele consiliilor județene și ale primăriilor de municipii, orașe și comune. Din total veniturilor de la buget anul trecut, ANAF-ul a colectat 196,8 miliarde lei. ANAF colectează din teritoriu prin Direcții Generale Regionale ale Finanțelor Publice, în subordinea cărora se află Agențiile Județene ale Finanțelor Publice, potrivit analizeeconomice.ro

[citeste si]

La nivel regional și de județe, sumele colectate anul trecut au fost de 105,655 miliarde lei. La nivel regional, cele mai multe taxe s-au colectat în regiunea București - Ilfov- peste 39 miliarde de lei, iar suma nu cuprinde taxele plătite de marii contribuabili. A doua regiune după București-Ilfov în privința taxelor colectate anul trecut la nivel regional e regiunea de Sud-Est, administrată de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați. Suma totală colectată anul trecut de această direcție a fost de 12,93 miliarde lei.  A treia regiune după taxele colectate anul trecut este regiunea Nord-Vest, administrată de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca. Suma colectată s-a ridicat la valoarea de 11,02 miliarde lei.

Cele trei regiuni din Ardeal și Banat au contribuit cu 28,3% din taxele colectate la nivel regional- 29,876 miliarde lei. Cele trei regiuni concentrează 34% din populația rezidentă a României. În reginea București - Ilfov s-au colectat anul trecut peste 39 miliarde de lei, iar populația rezidentă este 2,284 milioane locuitori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel