Alegeri 2016. Cioloș: Trebuie să spunem adevărul şi să ne asumăm că putem fi pedepsiţi

Dacian Cioloș a vorbit în cadrul unui interviu despre o posibilă candidatură a sa la alegerile din iarnă.

"Nu există în spaţiul public reflexul sincerităţii. Există mai mult reflexul imaginii pe care o ai spunând anumite lucruri. Este foarte multă neîncredere între noi poate şi datorită comportamentului politicienilor. Pe o astfel de neîncredere se construieşte demagogia. Sau populismul. Când eşti sincer şi direct cu oamenii, chiar dacă ai lucruri mai dificile de comunicat... Eu cred că societatea ar fi mai câştigată cu astfel de abordări.

Trebuie să spunem adevărul şi să ne asumăm că putem fi pedepsiţi câteodată.

[citeste si]

Eu mi-am luat un angajament la început, că nu o să candidez pentru că vreau să dau acestui guvern un echilibru într-un an electoral, într-o perioadă în care România evoluează bine economic. Era şi este în continuare important să dăm semne de predictibilitate în guvernarea ţării. De asta am spus de la început că nu o să candidez", a zis Dacian Cioloș la Digi24.

"Dincolo de ceea ce afirmă PNL și USR acum, e important să avem o discuție pe niște principii, pe niște valori, pe niște teme mari pe care și eu cred că trebuie să lucrăm în perioada imediat următoare și apoi cetățenii trebuie lăsați să decidă dacă aceste principii, teme pot face obiectul unui program de guvernare. (...) Îmi propun ca în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele pe care le-am început și care, din punctul meu de vedere, ar putea fi continuate și în măsura în care va exista o susținere a acestor proiecte... Nu un program de guvernare, programul de guvernare este apanajul partidelor care participă la alegeri, dar cu o astfel de platformă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experiența pe care am acumulat-o în acești ani, (...) cu asta da, pot să contribui", a mai declarat Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel