ALDE, organizația de tineret, apel către Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Organizația de tineret a ALDE face un apel către Administrația Prezidențială pentru a face publică informațiile care au stat la baza  declarației președintelui Klaus Iohannis din 29 aprilie prin care acesta a comunicat existența pericolului de a se pierde Ardealul în baza unei înțelegeri dintre un partid politic din România și reprezentanții unui alt stat.

"Subscrisa, Organizația de tineret a Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), în baza dreptului la liberă informare garantat de Constituția României și a legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, prin prezentul document, ne exprimăm îngrijorarea față de potențialul pericol semnalat de Președintele României prin declarația domniei sale din 29 aprilie 2020 prin care acesta a comunicat existența pericolului de a se pierde Ardealul în baza unei înțelegeri dintre un partid politic din România și reprezentanții unui alt stat,vă adresăm următoarele întrebări:

  1. Care a fost agenda Președintelui României după anunțul grav pe care l-a făcut în data de 29 aprilie 2020 cu privire la subiect ?

  2. Au existat întâlniri între Președintele României și Ministrul Apărării Naționale, Șeful Statului Major General, Ministrul de Interne, Ministrul de Externe, Directorul Serviciului Român de Informații, Directorul Serviciului de Informații Externe cu scopul de a fi luate măsuri pentru a contracara această amenințare?

  3. Dacă Președintele României a convocat ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe această temă?

  4. Au fost purtate convorbiri telefonice ori comunicare scrisă între Președintele României și omologi din alte state membre ale Uniunii Europene sau din afara Uniunii Europene pentru a-i informa despre această gravă amenințare la adresa integrității teritoriale a României?

  5. Dacă Președintele României a avut convorbiri telefonice pe această temă cu Secretarul General al NATO?

  6. De asemenea, vă rugăm să ne puneți la dispoziție o copie a jurământului depus de Președintele României la 21 decembrie 2019.

    Date fiind interdicțiile de deplasare impuse de ordonanțele militare în baza Decretului nr. 240 din 14 aprilie 2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României semnat de Președintele României, vă rugăm să tratati această scrisoare deschisă ca fiind o solicitare oficială în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public", se precizează în apelul organizației  de tineret ALDE semnat de  Claudiu Daniel Catana, președinte organizației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel