Ai o afacere, bani sau proprietăți? De ce trebuie să îți faci chiar acum testament!

Redactarea testamentului este poate cel mai important act pe care oamenii din întreaga lume ar trebui să îl ia în considerare. Cu toate acestea, foarte mulți dintre noi nu au încă unul și unii chiar evită total să se gândească la așa ceva, e de părere Andreea Dumitru, fondatoarea cabinetului de avocatură Dumitru & Associates PC din New York.

Motivele pentru care oamenii nu-și fac testament sunt multiple. Printre acestea se numără superstiția multora care se gândesc că dacă și-au făcut testatment, așteaptă să moară sau doar că le este dificil să plănuiască ceea ce se va întâmpla cu averea pe care au strâns-o odată ce trec în neființă. Însă, specialiștii avertizează că în lipsa unui astfel de document poți cauza neplăceri foarte mari celor la care ții și rămân în urma ta.

„Un testament îi ține departe de neplăceri pe cei pe care îi iubești. Evită să îți pui apropiații în situați dificile, mai ales că nu este indicat să lași pe altcineva să decidă cum să îți fie împărțite bunurile”, recomandă Andreea Dumitru.

De asemenea, ea atenționază că atunci când o persoană trece în neființă și aceasta nu are nici testament si nici rude, atunci statului îi revin toate bunurile sale. 

„Orice persoană care are o mică avuție și nu are moștenitori legali, mi se pare prudent să cheltuie o anumită sumă pentru onorariul unei persoane specializate în testamente și trusturi pentru a se asigura că totul merge conform planului”, explică Andreea Dumitru.

Greșeli în redactarea testamentului

Testamentul, arată Codul Civil, este actul unilateral, personal și revocabil prin care o persoană, numită testator, dispune, în una din formele cerute de lege, pentru timpul când nu va mai fi în viață. Dacă este întocmit conform formelor legale, nu trebuie să fie redactat la un notar public sau în prezența unui avocat. Adică, îl poți scrie singur. Cu toate acestea, de cele mai multe ori oamenii fac multe greșeli în întocmirea acestuia, care nu le garantează validitatea documentului în cele din urmă.  

„Altii când își redactează singuri testamentul, ori uită să se semneze ori nu spun nimănui unde îl păstrează”, spune avocata. Și nu numai. Conform declarațiilor sale, mulți nu folosesc un limbaj standard și, astfel, lasă loc confuziilor. De aceea, ea recomandă celor interesați de redactarea unui testament să apeleze la persoane specializate. Aceste informatii se aplică tutuor, indiferent unde se află. Fiecare țară are legile ei distincte dar subiectul este același. „Nu se știe niciodată ce se întâmplă, azi suntem, mâine nu mai suntem iar dacă avem dorințe specifice asupra anumitor lucruri de la tipul de înmormântare la numirea executorului sau a beneficiarilor atunci trebuie discutat cu o persoană de specialitate”, adaugă Andreea Dumitru.

Mai mult decat atât, prin plasarea bunurilor într-un trust, puteți dispune de acestea din timpul vieții.  „Astfel, bunurile sunt protejate de creditori sau de fiul risipitor. Orice s-ar întâmpla, știți că totul a fost orchestrat la cel mai mic detaliu de către dumneavoastră și nimic nu este lăsat la voia întâmplării”, conchide avocata.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel