Agresarea personalului medical şi didactic, majorare pedepse. Raport de admitere

Senatorii jurişti au dat un raport de admitere unui proiect care prevede majorarea cu 50% a pedepselor aplicate în cazul agresării personalului medical şi didactic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi încadrarea acestor fapte la infracţiunea de ultraj, similară poliţiştilor şi jandarmilor.

"Proiectul de lege prevede o nouă încadrare juridică - cea de ultraj - precum şi înăsprirea pedepselor pentru cei care agresează personalul medical sau didactic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Apreciem că acest lucru va duce la descurajarea unor astfel de situaţii şi va permite cadrelor medicale şi didactice să poată acţiona eficient în interesul elevilor şi pacienţilor", se arată în expunea de motive a proiectului, potrivit Agerpres.

Proiectul de act normativ mai prevede ca "agresarea personalului medical şi didactic, aflat în timpul şi în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, să fie încadrată la ultraj, similar cu cea a poliţiştilor şi jandarmilor, iar astfel pedepsele să fie majorate cu 50%".

Proiectul, iniţiat de deputaţi PSD, va fi trimis spre dezbatere şi adoptare plenului Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel