Aglomerație la granițe. Sorin Grindeanu, cerere către Carmen Dan

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, miercuri, ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, să găsească soluţii urgente, inclusiv prin deplasări în teren şi discuţii cu autorităţile din Ungaria şi Bulgaria, pentru asigurarea în perioada sărbătorilor pascale a fluenţei de trafic în punctele de frontieră. 

 'Am văzut în ultimele zile la punctele de trecere de frontieră cozi. Sunt convins că în zilele următoare toate aceste cozi se vor mări, având în vedere că se apropie sărbătorile de Paşti şi foarte mulţi români care lucrează în străinătate se întorc acasă. Eu nu vreau să intrăm în detalii, poate aveţi un dialog şi cu Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu partenerii noştri din Ungaria, acolo sunt cozile cele mai mari, şi cu ajutorul lor să aveţi un dialog cu cei din Ungaria. Pe mine mă interesează şi cred că pe orice român care vine acasă după multe ore de condus să intre cât mai repede în ţară. Şi eu cred că cel mai bine e să vă duceţi acolo. Îl luaţi şi pe şeful Poliţiei de Frontieră şi vă duceţi în zilele următoare, poate chiar mâine (joi - n.r.) să vedeţi la faţa locului care e situaţia", s-a adresat premierul către ministrul de Interne, Carmen Dan, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Grindeanu a adăugat că în cursul dimineţii de miercuri a avut o discuţie cu oficiali de la punctul de trecere a frontierei Nădlac şi a aflat de la aceştia că timpul de aşteptare este "undeva în jur două ore, foarte mult". 

'Acest timp va creşte dacă nu se iau măsuri împreună şi vă rog să aveţi acest dialog cu partenerii din Ungaria şi cu cei din Bulgaria pentru a scurta acest timp. Cred că e absolut necesar să faceţi acest lucru. (...) Chiar vreau soluţii şi vă rog frumos să găsiţi soluţii, împreună cu cei de la Poliţia de Frontieră, astfel încât, mai ales acum, în această perioadă, să evităm situaţii neplăcute", a afirmat premierul. 

Ministrul Carmen Dan a explicat că există deja "un plan de măsuri" care include şi deplasarea sa în anumite puncte de trecere a frontierei. 

'Domnule prim-ministru, există un plan de măsuri pe care îl avem în implementare. Este cunoscut că în această perioadă avem, într-adevăr, o afluenţă mare pe punctele de trecere a frontierei pentru că ne aşteptăm ca concetăţenii să se întoarcă acasă de sărbători. Este adevărat că acest efort trebuie susţinut bilateral cu partenerii pe frontierele interne, atât pe graniţa cu Bulgaria, cât şi cu Ungaria. Derulăm aceste demersuri susţinute şi eu ţin legătura în permanenţă cu cei responsabili pe parte de Poliţie de Frontieră în punctele noastre de trecere. Şi, în acest plan (de măsuri - n.r.) eu am trecut şi aceste deplasări, ale mele, personal, în punctele de trecere a frontierei pe care le-am identificat cu probleme", a afirmat ministrul Afacerilor Interne, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel