Află dacă ţi-au fost furate datele de pe Facebook. Câţi români sunt afectaţi

Poţi afla aici dacă ţi-au fost furate datele de pe Facebook şi transmise către Cambridge Analytica.

Mai mult de 100.000 de români ar fi fost victimele scurgerii de date de la Facebook către Cambridge Analytica, conform Antena 3. România este pe locul patru în Europa, ca număr al celor cărora li s-au furat datele de pe facebook.

Românii afectaţi sunt în număr de 112.343 şi se află printre cei peste 87 de milioane de utilizatori Facebook ale căror date au fost colectate de Cambridge Analytica.

Aici poți afla dacă contul tău este afectat de scandalul Cambridge Analytica:

CLICK aici pentru a vedea dacă ţi-au fost înregistrate datele de pe facebook
(necesită să fii logat pe facebook)

Potrivit unui răspuns Facebook, 78 de români şi-au instalat aplicaţia "This is your digital life", cea care colecta datele personale şi le oferea apoi Cambridge Analytica.

Astfel, alţi 112.343 de români care erau în cercul de prieteni ai celor 78 ar fi afectaţi de această problemă. Datele personale are acestora ar fi ajuns la firma de consultanţă britanică, conform sursei citate.

[citeste si]

2,7 milioane de europeni, afectaţi

Datele a 2,7 de milioane de utilizatori Facebook din ţările Uniunii Europene au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat săptămâna trecută Comisia Europeană. "Facebook ne-a confirmat că datele a până la 2,7 milioane de europeni - ori, mai precis, ale persoanelor din UE - probabil au fost accesate inadecvat de compania Cambridge Analytica", a declarat vineri Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Facebook a prezentat cifra de 2,7 milioane de utilizatori afectaţi la nivelul UE într-o scrisoare trimisă joi seară, acesta fiind un răspuns la o solicitare formulată de Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen.

Ulterior, un purtător de cuvânt al companiei Facebook a comunicat că firma Cambridge Analytica a accesat datele a 1.079.031 de persoane din Marea Britanie şi a 309.815 de persoane din Germania. Cotidianul Times of Malta a relatat pe 7 aprilie că au fost accesate ilegal datele a peste 6.000 de maltezi, fiind afectate şi 214.134 de persoane din Italia, 211.667 de persoane din Franţa, 136.985 de persoane din Spania şi 112.421 de persoane din România.

Cambridge Analytica, conturi suspendate

Compania Facebook a decis suspendarea conturilor firmei Cambridge Analytica, al lui Christopher Wylie şi Aleksandr Kogan, un profesor ruso-american. "Este vorba despre o înşelătorie. Vom lua toate măsurile necesare pentru ştergerea datelor sustrase, vom iniţia acţiuni judiciare contra autorilor activităţilor ilegale", a declarat Paul Grewal, vicepreşedintele Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel