AFIR va organiza, în premieră, Campionatul european de fotbal al Agenţiilor de Plăţi, în perioada 12-15 mai 2019

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va organiza, în premieră la nivel european, în perioada 12-15 mai 2019, Campionatul european de fotbal al Agenţiilor de Plăţi, la care vor participa şapte state membre ale Uniunii Europene şi Republica Moldova, a declarat pentru AGERPRES directorul general al agenţiei, Adrian Chesnoiu.

Evenimentul va avea loc la Bucureşti, în perioada 12-15 mai 2019, iar ţările participante sunt România, Italia, Polonia, Ungaria, Letonia, Bulgaria, Cehia şi Republica Moldova.

'Organizăm un eveniment în premieră la nivel european, în perioada 12 -15 mai, la Bucureşti, prima ediţie a Campionatului european de fotbal al Agenţiilor de Plăţi. Este un eveniment care reuneşte opt echipe din state membre şi Republica Moldova. Vor veni colegi din Italia, Polonia, Lituania, Ungaria, Bulgaria şi Cehia, dar avem semnale că la viitoarele ediţii vor participa şi alte state. Am ţinut foarte mult să-i invităm pe cei din Moldova, având în vedere parteneriatul cu fraţii noştri de peste Prut, pentru că vor avea posibilitatea în cadrul evenimentului sportiv, dar şi în cadrul celorlalte activităţi suport derulate în perioada aceasta, să intre într-un schimb de informaţii facil, pe de o parte pe ceea ce s-a întâmplat în 2014-2020, iar pe de altă parte vizavi de perspectivele viitoare, de noua abordare a Planului Strategic cu trecerea de la conformitate la perfomanţă.

De asemenea, este o modalitate de a discuta despre toate obstacolele, toate riscurile şi toate probleme întâmpinate până acum, modul de abordare, şi cum au fost ele soluţionare la nivelul statelor membre şi în România', a explicat Chesnoiu. El a precizat că ideea de a organiza un astfel de campionat a plecat de la motto-ul Preşedinţiei României la Consiliului Uniunii Europene, respectiv aceea a unei 'Europe în coeziune, a coeziunii ca factor determinat în drumul european al fiecărui stat membru'.

'Vrem cu ocazia aceasta să le arătăm colegilor din celelalte state cum este România, cum sunt românii, care este valoarea adevărată a acestui popor şi ce lucruri bune s-au făcut în România cu ajutorul fondurilor europene, dar şi cum a reuşit AFIR să ajungă de pe locul 26 în 2017 pe onorabilul loc 3 la finalul lui 2018, iar acum, la nivel de plăţi, pe locul 7-8', a mai spus Adrian Chesnoiu.

Având în vedere că fotbalul este una dintre marile pasiuni ale şefului AFIR, după cum ne-a declarat, el va fi nu numai căpitanul echipei României ci şi atacant. 'Fotbalul este una dintre cele mai mari pasiuni ale mele, iar acest lucru se vede pentru că organizăm în fiecare an campionate naţionale ale AFIR-ului. Suntem în parteneriat cu Parlamentul României, cu Federaţia Română de Fotbal (FRF), cu Academia de Studii Economice, iar cu echipele de fotbal ale acestor instituţii organizăm de foarte multe ori competiţii. Sunt capitalul echipei şi atacant la nivel de amator bineînţeles. Practic, îi conduc şi în agenţie pe linie profesională, dar şi pe teren spre succes. Vrem să fim un exemplu pentru alţii că se pot angrena în tot felul de obiective şi de acţiuni de voluntariat. Eu le-am cerut încă de la preluarea mandatului celor care ocupă funcţii de conducere din AFIR, din fiecare direcţie, să se implice într-un program de voluntariat, cum doresc ei, fie că se duc la o casă de copii şi ajută copiii abandonaţi sau bătrânii sau în orice alt proiect. Vă dau numai un exemplu: anul trecut colegii mei de la antifraudă au împădurit aproape 10 hectare de pădure la Ilfov împreună cu Direcţia silvică', a mai spus Chesnoiu. De asemenea, AFIR s-a mai implicat într-un alt proiect care s-a desfăşurat în mediul rural, un campionat pentru copii sub 13 ani, intitulat 'Cupa satelor', iar faza finală a acestui campionat va avea loc în perioada 9-13 mai 2019. 'N-am implicat într-un proiect fanion zic eu la nivelul României, la nivelul mediului rural.

Se numeşte 'Cupa Satelor' şi reprezintă o competiţie sportivă realizată de AFIR în parteneriat cu FRF pentru copiii din mediul rural cu vârsta de până la 13 ani. Dacă la început am estimat cu domnul Răzvan Burleanu (preşedinte FRF n.r.) participarea a 320 de echipe la nivelul întregii ţări, la debutul competiţiei erau înscrise peste 800 de echipe. Evenimentul s-a derulat în fiecare judeţ, au fost fazele judeţene, apoi cele regionale. În perioada 9-12 mai, la Constanţa, în comuna Cumpăna, unde se va inaugura cea mai modernă bază sportivă din mediul rural va avea loc faza finală la 'Cupa Satelor', a adăugat şeful AFIR.

Potrivit sursei citate, FRF a anunţat că echipa câştigătoare va însoţi echipa mare a României la meciul cu Norvegia, locul 2 va face un stagiu de pregătire cu echipa de tineret a României şi locul 3 cu echipa Under 19. 'Sunt bucuros şi pentru faptul că 20 de copii selectaţi de FRF în cadrul competiţei au fost luaţi la centrul de pregătire de la Mogoşoaia, iar noi la nivelul AFIR selecţionăm 11 copii, cât are o echipă de fotbal, în afara celor 20 selectaţi de FRF, cu echipament sportiv, cu alimentaţie, cu tot ce au nevoie şi asta vom face tot în sistem de voluntariat din partea membrilor echipei şi a asociaţiei sportive a AFIR', a mai spus directorul general al AFIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel