Aeroportul Internațional "Delta Dunării" din Tulcea, operațional. A fost deschis noul terminal, Schengen- GALERIE FOT

Aeroportul Internaţional „Delta Dunării” din Tulcea a fost inaugurat astăzi în prezența președintelui Consiliului Județea, Horia Teodorescu,  a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu și a fostului prim-ministru, Victor Ponta, și a numeroase personalități centrale și județene.

Cu o investiție de  180 de milioane de lei, care s-a derulat pe durata a  2 ani, noul aeroport respectă normele Schengen, find adus la  stadiul de aeroport internațional. Lucrările de modernizare au adus aeroportul la standardele operaționale și de securitate cerute de normele europene pentru operarea de zboruri, dar și de noile reglementări impuse aeroporturilor din România, după intrarea în spațiul Schengen aerian.

În acest moment, apacitatea de procesare a pasagerilor pe Aeroportul Tulcea a crescut de la 50 persoane/oră, așa cum a funcționat în ultimii ani, până la 400 persoane/oră, prin construirea unui nou terminal.

Investiția a inclus realizarea unui terminal de pasageri modern şi acces la facilităţi pentru aeronave conform standardelor europene.

Despre traficul care au urma să se opereze, Stoian Vâlcu, directorul  aeroportului, ne-a declarat că în acest moment se discută cu mai multe companii care ar urma să vină la Tulcea. Deocamdată, din toamnă, un complex turistic din Deltă va avea câteva curse charter.

Întrebat dacă TAROM și-a exprimat disponibilitatea de a opera la Tulcea,  ministrul Transporturilor a declarat, în cadrul unei conferințe de presă,  că momentan compania trebuie să primească, până la sfârșitul acestei luni, subvenția de la Bruxelles, urmând ca în perioada următoare să intre într-un proces de restructurare, compania nefiind într-o situație prea bună.

Aeroportul din Tulcea a fost înființat în 1952 (pe iarbă), fiind apoi modernizat în 1973, pentru ca săptămâna viitoare să devină aeroport internațional după regulile europene.

Cunoscut și ca Aeroportul Cataloi, aeroportul este situat în apropierea municipiului Tulcea, fiind al doilea aeroport (din două operaționale) ca importanță din Dobrogea după Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, și al 16-lea aeroport de care dispune România. Foto: Crișan Andreescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel