Adriana Pistol a fost aleasă membru în Comitetul Permanent al OMS Europa cu un mandat de 3 ani

Adriana Pistol a fost aleasă membru în Comitetul Permanent al OMS Europa cu un mandat de 3 ani  - Foto Agerpres
Adriana Pistol a fost aleasă membru în Comitetul Permanent al OMS Europa cu un mandat de 3 ani - Foto Agerpres

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost aleasă membru în Comitetul Permanent al OMS Europa pentru un mandat de 3 ani.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, această structură este unul dintre organismele de conducere ale OMS Europa şi din el fac parte, pentru un mandat de 3 ani, reprezentanţi aleşi ai 12 dintre cele 53 de state membre ale regiunii.

O delegaţie a României, din care fac parte ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consilierul prezidenţial Diana Păun, secretarul de stat Adriana Pistol, a participat în perioada 12-14 septembrie la Tel Aviv (Israel) la cea de-a 72-a reuniune a Comitetului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa, care reuneşte reprezentanţii celor 53 de state membre ale regiunii.

"Ministrul român al Sănătăţii a propus înfiinţarea unui centru regional de excelenţă al OMS în domeniul comportamentelor şi elementelor culturale care influenţează sănătatea, exprimând disponibilitatea României pentru găzduirea acestuia", se arată în comunicat.

Temele numeroase şi importante ale acestei întâlniri sunt reprezentate de: adoptarea de strategii sectoriale şi dezvoltarea colaborării pentru asigurarea accesului la servicii de sănătate a persoanelor cu dizabilităţi şi a accesului la medicamente inovative; strategia de digitalizare a sănătăţii 2023-2030; dezvoltarea cadrului 2022-2027, referitor la înţelegerea comportamentelor şi a elementelor culturale care influenţează sănătatea; pregătirea sistemelor de sănătate în caz de urgenţă de sănătate; reducerea şi eliminarea tuberculozei, HIV/SIDA şi a hepatitelor virale ca probleme de sănătate publică.

Reuniunea a fost onorată la deschidere de preşedintele Statului Israel, Isaac Herzog, şi de reprezentanţii conducerii executive a OMS.

De asemenea, delegaţia României s-a întâlnit cu ministrul Sănătăţii din Israel, Nitzan Horowitz, în scopul întăririi cooperării bilaterale din domeniul asistenţei medicale primare, asigurărilor sociale de sănătate şi digitalizării, pentru îmbunătăţirea accesului la servicii medicale a pacienţilor. A fost discutată şi colaborarea în domeniul instruirii personalului medical împreună cu universităţile de medicină din cele două ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel