Adrian Năstase, ultima șansă de a scăpa de închisoare, luni la ICCJ

an
an

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va judeca luni contestaţia în anulare a fostului premier

După trei amânări (3 septembrie, 1 octombrie şi 5 noiembrie), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca admisibilitatea contestaţiei în anulare a lui Adrian Năstase. Amânările sunt din vina judecătorilor, care nu au reușit să redacteze, până în 26 noiembrie, motivarea condamnărilor din "Trofeul calităţii".

În același dosar, fostul inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Paula Jianu,  condamnată la şase ani de închisoare, a formulat o contestaţie în anulare, ce are ca termen tot data de 3 decembrie.

După anunţarea celei de-a doua amânări, Ion Cazacu, unul dintre avocaţii lui Năstase, a declarat că cei cinci judecători din completul care a dat decizia definitivă în dosarul "Trofeul calităţii" trebuie să grăbească motivarea, deoarece au trecut mai bine de trei luni de la sentinţă. Avocatul a adăugat că în absența motivării la data stabilită se încalcă dreptul la apărare al clientului său, amintind că în decembrie 2012 se împlineşte termenul legal în care apărarea lui Adrian Năstase poate depune sesizări şi plângeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Totodată, avocatul a amintit că în februarie 2013 se împlineşte şi termenul de opt luni de executare efectivă a pedepsei în cazul lui Adrian Năstase, astfel că motivarea deciziei trebuie eliberată cât mai rapid de către cei cinci judecători.

În motivarea deciziei definitive din dosarul "Trofeul calităţii", judecătorii au arătat că Adrian Năstase a fost pedepsit pentru a da un exemplu altor politicieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel